21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Conferinţa Internaţională de Electrotehnică Teoretică şi Aplicată, ediţia a 12-a

Craiova: Conferinţa Internaţională de Electrotehnică Teoretică şi Aplicată, ediţia a 12-a

Facultatea de Inginerie Electrică a Universităţii din Craiova organizează, în perioada 23-25 octombrie, cea de a 12-a ediţie a Conferinţei Internaţionale de Electrotehnică Teoretică şi Aplicată – ICATE 2014. Forum internaţional al cercetării ştiinţifice în domeniul teoriei şi aplicaţiilor ingineriei electrice, precum şi în domenii conexe, manifestarea oferă participanţilor oportunitatea de a supune dezbaterii cele mai noi abordări ale unor probleme tehnice care preocupă mediul ştiinţific şi academic.
Ceremonia de deschidere va avea loc joi, 23 octombrie 2014, începând cu ora 10.00, în Aula Magna a Facultății de Drept și Științe Sociale (str.  Calea București, nr. 107D, Craiova).
La manifestare vor participa aproximativ 100 de specialişti din ţară şi străinătate, care reprezintă colective de cercetare prestigioase din Franţa, Austria, Germania, Danemarca, Spania, Polonia, Serbia, Bulgaria, Republica Moldova, Egipt, Iran.
Organizată la fiecare doi ani începând din 1990, Conferinţa Internaţională de Electrotehnică Teoretică şi Aplicată a prezentat o creştere constantă a nivelului ştiinţific, numărului de participanţi din străinătate şi recunoaşterii internaţionale, astfel încât, începând de la ediţia trecută, beneficiază de susţinere tehnică din partea prestigioasei instituţii americane Institute of Electrical and Electronics Engineers (IEEE), iar lucrările conferinţei sunt indexate în cunoscuta bază de date ştiinţifică ISI Thomson Reuters.
Lucrările ediţiei de anul acesta se vor bucura de ambianţa deosebită oferită de noul sediu al Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Sociale a Universităţii din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS