14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljSuspecți de evaziune fiscală, în arest

Suspecți de evaziune fiscală, în arest

Magistrații Curții de Apel Craiova au respins, ieri după-amiază, contestațiile formulate de cele șapte persoane arestate preventiv pe 7 octombrie, acuzate că au constituit un grup infracțional organizat și au adus un prejudiciu bugetului de stat de peste două milioane de euro. Este vorba de Robert Mihail Danilă, Andi Daniel Sfârlogea, Daniel Ionescu, Răzvan Tanasă, Alin Stelu Teacă, Adrian Gigi Etegan, Costin Viorel Duțu. Cei șapte inculpați, alături de Constantin Ulăreanu, Mugurel Stănescu, Robert Ștefan Păceană și Dorinel Iulian Rogojinaru, care sunt cercetați sub control judiciar în acest dosar, sunt acuzați de comiterea infracțiunilor de evaziune fiscală, constituirea unui grup infracțional organizat și spălare de bani.
Potrivit procurorilor DIICOT din Craiova, „în perioada octombrie 2011 – noiembrie 2012, membrii grupării au creat mai multe circuite economico-financiare fictive privind livrări și achiziții intracomunitare de materiale de construcții, prejudiciind astfel bugetul consolidat al statului cu peste 9.200.000 de lei“. Anchetatorii au stabilit din cercetările efectuate până acum că suspecții s-au folosit de o societate off-shore cu sediul în Cipru, PHILKARO LTD, precum și de mai multe societăţi comerciale deschise pe teritoriul României și interpuse în circuitul economico-financiar pentru a acumula toate obligaţiile fiscale către stat, scopul fiind însuşirea unor importante sume de bani şi prejudicierea bugetului consolidat al statului.
„Societățile comerciale folosite în acest scop nu aveau patrimoniu, nici salariați, nici spații de depozitare, iar perioada de funcționare era de scurtă durată. Cu toate acestea, în acte, societățile interpuse figurau ca «furnizori» pentru beneficiarii finali ai activității infracționale: societățile SC Ambient SA Sibiu și SC Mitliv Exim SRL Craiova“, au mai precizat procurorii DIICOT.
În seara zilei de 7 octombrie, Robert Mihail Danilă, Andi Daniel Sfârlogea, Daniel Ionescu, Răzvan Tanasă, Alin Stelu Teacă, Adrian Gigi Etegan și Costin Viorel Duțu au fost arestați preventiv printr-o hotărâre a Tribunalului Dolj, însă inculpații au contestat la Curtea de Apel Craiova decizia instanței. Ieri după-amiază, judecătorii de la Curtea de Apel Craiova au respins ca nefondate contestațiile formulate de cei șapte inculpați, astfel că aceştia rămân deocamdată în arest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS