Acasă Local Șefa Parchetului din Orșova, audiată la DNA București

Șefa Parchetului din Orșova, audiată la DNA București

Şefa Parchetului de la Orşova, Carmen Sârboiu, a declarat că nu ştie de ce a fost ridicată
Şefa Parchetului de la Orşova, Carmen Sârboiu, a declarat că nu ştie de ce a fost ridicată
Şefa Parchetului de la Orşova, Carmen Sârboiu, a declarat că nu ştie de ce a fost ridicată

Procurorii DNA Bucureşti au efectuat ieri percheziţii în şase locaţii din Orşova și Severin, dintre care două la sediile unor instituţii publice de interes local, iar restul la sediile unor societăţi comerciale. Vizată de anchetă a fost Carmen Sârboiu, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova, suspectată de corupţie, aceasta fiind dusă la DNA Bucureşti pentru audieri.

Procurorii DNA București au descins ieri-dimineață la domiciliul lui Carmen Sârboiu din Drobeta Turnu Severin, prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orșova, de unde au ridicat o importantă cantitate de documente. Carmen Sârboiu a fost dusă la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova, acolo unde aceasta este şefă de mai bine de un an.
Surse judiciare au declarat că procurorul este suspectat că ar fi luat mită de la oameni de afaceri cărora le promitea că va interveni pe lângă factori de decizie în cazul unor presupuse fapte de evaziune comise de aceştia. Se pare că Sârboiu ar fi primit bani şi bunuri, printre care materiale de construcţii de la diverşi oameni de afaceri, în schimbul favorizării acestora în diverse dosare. După aproximativ şapte ore de percheziţii atât la casa din Drobeta Turnu Severin, cât şi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Orşova, anchetatorii au dus-o la DNA Bucureşti pe Carmen Sârboiu, pentru audieri.
Întrebată pentru ce a fost ridicată, şefa Parchetului de la Orşova, Carmen Sârboiu, a declarat că nu ştie, adăugând că nu a făcut trafic de influenţă şi nu a luat mită.
La rândul său, avocatul lui Sârboiu, Pompiliu Drăghici, a arătat că din documentele care i-au fost prezentate de anchetatori nu reiese scopul percheziţiilor şi nici motivele pentru care a fost ridicată.
„Nu există la ora actuală indicat vreun text de lege după care se face cercetarea. S-au ridicat înscrisuri şi atât. În autorizaţia de percheziţie nu este indicat scopul“, a declarat Pompiliu Drăghici.
Tot ieri, anchetatorii anticorupţie au ridicat de la sediul Primăriei Orşova mai multe documente de la Serviciul Urbanism, alte acte fiind luate de la Liceul „Traian Lalescu“ din localitate.
De asemenea, au fost ridicate de procurori documente şi de la sediile mai multor societăţi comerciale din Drobeta Turnu Severin şi Orşova.
Procurorul Carmen Sârboiu a deţinut două mandate de şef al Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin, în urmă cu un an fiind numită prim-procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Orşova.

Exit mobile version