11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Conferinţa Naţională "Oltenia. Interferenţe culturale", la Muzeul Olteniei

Craiova: Conferinţa Naţională „Oltenia. Interferenţe culturale”, la Muzeul Olteniei

afis conferinta istorie muzeul olteniei

Muzeul Olteniei Craiova, în colaborare cu Consiliul Judeţean Dolj, organizează în perioada 15 -17 octombrie 2014, cea de-a V a ediţie a Conferinţei Naţionale „Oltenia. Interferenţe culturale”. Deschiderea oficială va avea loc miercur,  15 octombrie,la ora 11.00, în sala de conferinţe a Muzeului Olteniei, Secţia Istorie – Arheologie (clădirea nouă).

Odată cu această conferinţă, împărţită pe două secţiuni – Arheologie şi Numismatică, se va desfăşura şi cea de-a  XXXI – a ediţie a Simpozionului Naţional de Numismatică.
În cadrul Secţiunii de Arheologie se vor prezenta lucrări ce au ca temă descoperirile de la Răcari, reconstituiri ale castrului de la Apulum, o consideraţie asupra gemelor de la Romula. Secţiunea de Numismatică va prezenta teme ce au ca obiect de studiu monedele scitice, romane, romano-bizantine.

Pentru acest eveniment şi-au anunţat prezenţa 62 de specialişti de la numeroase instituţii de prestigiu din ţară, printre care amintim, Institutul de Arheologie „Vasile Pârvan” al Academiei Române din Bucureşti, Muzeul Naţional de Istorie a României, Muzeul Municipiului Bucureşti, Muzeul Banatului din Timişoara, Institutul de Arheologie al Academiei Române din Iaşi, Muzeul Naţional Brukenthal Sibiu, Muzeul Băncii Naţionale a României, Universitatea din Craiova, Universitatea din Bucureşti, Muzeului Naţional al Unirii Alba Iulia, Institutul de Artă şi Arheologie al Academiei Române din Cluj-Napoca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS