În ultimele trei zile, poliţiştii din cadrul Serviciului Poliţiei Rutiere și Biroului Rutier al Poliției municipiului Drobeta Turnu Severin au acţionat pentru disciplinarea participanţilor la trafic și pentru prevenirea evenimentelor rutiere grave.

Ofiţerii şi agenţii de poliţie au urmărit conştientizarea conducătorilor de autovehicule şi a pasagerilor asupra importanţei utilizării centurii de siguranţă, respectarea prevederilor legale privind regimul de viteză, circulaţia pietonilor, depăşirea, acordarea de prioritate dar și depistarea conducătorilor auto care consumă alcool la volan.
Poliţiştii au controlat 302 autovehicule şi au legitimat un număr de 319 persoane, constatând 285 abateri la regimul circulaţiei pe drumurile publice. Au fost sancţionaţi 97 de conducători auto care au depăşit viteza legală pe diferite sectoare de drum şi 34 şoferi care nu purtau centura de siguranţă.
Poliţiştii au mai aplicat 8 sancţiuni contravenţionale pentru defecţiunile tehnice constatate, iar 11 sancţiuni au fost aplicate pietonilor pentru traversări neregulamentare.
Valoarea sancţiunilor, aplicate în perioada 11-13.10.2014, este de 65.300 lei.