5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăBani & AfaceriCraiova: Transportatorul de marfă Dumagas, preluat integral de britanicii de la Bancroft

Craiova: Transportatorul de marfă Dumagas, preluat integral de britanicii de la Bancroft

Dumagas transportă anual peste 800.000 de tone de marfă
Dumagas transportă anual peste 800.000 de tone de marfă

Fondul britanic de private equity Bancroft a preluat integral transportatorul de marfă Dumagas din Craiova, judeţul Dolj, o afacere fondată de antreprenorul Mihai Dugăeşescu, în urma unei majorări de capital. Britanicii deţineau din 2010 un pachet de 51% din companie, potrivit www.zf.ro.
„Ca urmare a unei infuzii de capital, compania şi-a re­gândit strategia de la nivel naţional la unul regional, a făcut in­vestiţii şi a operat modificări în fluxurile operaţionale pentru a susţine o dezvoltare du­rabilă. Un prim pas în po­ziţio­narea regională a fost marcat de deschiderea biroului Dumagas la Istanbul, la finalul trimestrului trei din 2014”, au transmis ofi­cia­lii companiei Dumagas.  Aceştia nu au precizat însă ce va­loare a avut majorarea de ca­pital şi nici ce sumă a încasat Mihai Dugăeşescu în urma acestei tranzacţii.

Dumagas, care are printre clienţi ju­cători importanţi din economie, transportă anual peste 800.000 de tone de marfă. Operatorul transportă pentru uzina auto a Ford România în urma unui contract încheiat în 2009 atât piese şi componente de fabricaţie, cât şi automobile, dar livrează marfă şi pentru Kaufland, Ikea, Procter &Gamble şi alţi clienţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS