Acasă Local Dolj Spectacolul „Rinocerii“ – regia Robert Wilson: Eveniment teatral unic în România

Spectacolul „Rinocerii“ – regia Robert Wilson: Eveniment teatral unic în România

rinocerii1

Spectacolul Teatrului Național „Marin Sorescu“ din Craiova, cu piesa „Rinocerii“, de Eugen Ionesco, în regia americanului Robert Wilson, este, fără exagerare, cel mai important eveniment cultural din România ultimelor două decenii. „Rinocerii“ este creat de unul dintre cei mai exigenți regizori de teatru din lume, Robert Wilson, o personalitate artistică complexă (regizor, actor, scenograf, designer de lumini și sunet, arhitect, pictor), creatorul unor spectacole care au reinventat limbajul scenic în a doua jumătate a secolului XX. Apariția lui Robert Wilson în peisajul teatral românesc reprezintă o izbândă, directorul Mircea Cornișteanu reușind să-l convingă pe Robert Wilson, unul dintre cei mai solicitați și celebri regizori de teatru din lume, să regizeze la Craiova.

„Rinocerii“ este un spectacol avangardist, un etalon al teatrului vizual, regizorul Bob Wilson mizând pe imaginea plastică drept formă de expresie artistică. Spectacolele sale devin adevărate picturi în mișcare; scenografia este cu adevărat spectaculoasă, punând în evidență forma pură, cadrele sunt umplute de culori, generând emoție prin esența evocată. Prin armonia și echilibrul pictural, prin precizia gestului și ritmul perfect stăpânit al mișcării, spectacolul „Rinocerii“ devine un dans al culorii, emoţia stârnită fiind comparabilă aceleia cu care-l savurăm pe Dali, Mondrian, Magritte.

Spectatorul craiovean se poate considera cu adevărat privilegiat să poată participa la un eveniment de asemenea amploare culturală, va admira un extraordinar spectacol vizual, cu multiple efecte de lumini și proiecții, un spectacol cu o distribuție de excepție – actori care funcționează cu o precizie de ceas elvețian: Ilie Gheorghe, Valentin Mihali, Iulia Lazăr Bleonț, Claudiu Bleonț, Valer Dellakeza, Tamara Popescu, Angel Rababoc, Nicolae Poghirc, Raluca Păun, Monica Ardeleanu, George Albert Costea, Cosmin Rădescu, Constantin Cicort, Mirela Cioabă, Dragoș Măceșanu, Iulia Colan, Ion Colan, Corina Druc, Anca Ghiță, Geni Macsim, Natașa Raab, Costinela Ungureanu, Clara Vulpe, Cătălin Băicuș, Cosmin Dolea, Claudiu Mihail, Ștefan Mirea, Marian Politic, Eugen Titu, Cătălin Vieru.

Trupa excepțională de artiști, profesionalismul și dedicația echipei tehnice, întregul arsenal artistic pus în mișcare pentru crearea acestui spectacol oferă motivație pentru a veni pe 10, 11 și 12 octombrie, la ora 19.00, să vizionați spectacolul „Rinocerii“ la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova. Prezent la premiera spectacolului „Rinocerii“, John Elsom, renumitul critic britanic de teatru, a apreciat că spectacolul pus în scenă de Robert Wilson la Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova „este un triumf“.

Reduceri pentru elevi şi studenţi

Biletele pot fi procurate de la Agenția teatrului (str. A.I. Cuza, nr. 11, Craiova), program zilnic de la 9.30 la 18.30, telefon 0251.413.677 sau on-line pe www.tncms.ro/bileteportal.php şi www.eventim.ro
Reprezentaţii pe 10, 11 și 12 octombrie 2014, ora 19.00.
– 80 de lei – categoria I
– 60 de lei – categoria II
– 50 de lei – categoria III
La prețurile de la aceste categorii se aplică reduceri (opțiuni) 40, 30, 25, 20 lei, pentru elevi, studenţi şi pensionari.
– 1 bilet categoria I + 1 bilet categoria I la preţ redus 50% = 120 de lei
– 1 bilet categoria II + 1 bilet categoria II la preţ redus 50% = 90 de lei
– 3 bilete categoria III + 1 bilet categoria III gratuit = 150 de lei
– 1 bilet categoria I pentru grupuri organizate (minimum 8 persoane) = 50 de lei

Haricleea Nicolau, Secretar literar Teatrul Naţional „Marin Sorescu“ din Craiova

Exit mobile version