Bărbatul a fost găsit, după ce a petrecut o noapte în pădure
Bărbatul a fost găsit, după ce a petrecut o noapte în pădure
Bărbatul a fost găsit, după ce a petrecut o noapte în pădure

Un lucrător forestier care s-a rătăcit, marţi seară, în Masivul Vâlcan, a fost recuperat, în cursul acestei zile,  de salvamontiştii gorjeni.

Din cauza ceţii, bărbatul nu a mai găsit drumul forestier şi s-a rătăcit în munte. A sunat la 112 şi a cerut ajutor, însă echipele de salvamontişti l-au găsit cu greu. În zonă au intervenit două echipe formate din angajaţi ai Primăriei Runcu şi cinci salvamontişti. „Lucrătorul forestier a reuşit să treacă cu bine peste noapte şi a fost găsit în cursul dimineţii de miercuri, în zona Văii Gropului Sec. Norocul său a fost că temperaturile nu se apropie încă de îngheţ, deşi vorbim de zona montană. A reuşit să facă faţă muntelui, dar este drept că a ştiut să îşi găsească un adăpost care să îl ferească de vremea rea. Am constituit două echipe şi am căutat în toată valea respectivă şi până la urmă am reuşit să îl localizăm pe bărbat. Nu a fost rănit şi nu a păţit ceva. S-a văzut, însă, că avea experienţă şi nu s-a panicat, dar şi cei mai experimentaţi nu pot face faţă tuturor provocărilor şi aici vorbesc de ceaţa densă. Am început să avem din ce în ce mai multe solicitări şi e bine că toate intervenţiile din această toamnă s-au încheiat cu recuperarea în bune condiţii a celor rătăciţi”, a declarat Sabin Cornoiu, şeful Salvamont Gorj.


Editor: Anca Dumitraşcu

Eugen MARUTA
Este absolvent al Facultății de Litere și Ștințe Sociale și al unui master în Administrația Publică. În anul 2000 a venit în practică jurnalistică la Gazeta de Sud, iar de a doua zi au început să apără în ziar articole sub semnătura sa.