16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiova: Poliţiştii de proximitate, în mijlocul elevilor

Craiova: Poliţiştii de proximitate, în mijlocul elevilor

Poliţişti de proximitate din cadrul Secţiei 5 Poliţie Craiova au organizat ieri o acţiune pentru asigurarea unui climat de siguranţă şi securitate publică în incinta şi zona adiacentă a unităţilor de învăţământ preuniversitar, totodată urmărindu-se şi combaterea delicvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.
Poliţiştii craioveni au efectuat verificări şi controale la 9 unităţi şcolare aflate în zona de competenţă, dar şi la 3 unităţi alimentare aflate în imediata apropiere a şcolilor. Poliţiştii de proximitate au desfăşurat şi o amplă activitate de prevenire, la sediul Liceul Tehnologic „George Bibescu” Craiova, bucurându-se de participarea a 60 elevi din clasele a IX-a, însoţiţi de conducerea unităţii de învăţământ şi cadre didactice.
Activitatea de prevenire a vizat informarea şi conştientizarea tinerilor cu privire la fenomenul traficului de persoane şi exploatare prin muncă, fiind prezentate aspecte ale traficului de fiinţe umane, etapele traficului de persoane, modalităţi de racolare a victimelor, profilul traficantului, profilul victimei, forme de exploatare a minorilor, factorii de risc la care se pot expune tinerii, eliminarea atitudinilor de subestimare a fenomenului, riscurile asociate muncii ilegale în străinătate, precum şi reducerea vulnerabilităţilor grupurilor de risc în vederea exploatării tinerilor prin muncă.
Poliţiştii de proximitate au prezentat o expunere referitoare la abandonul şcolar şi riscurile ca o simplă absenţă de la o oră de curs să fie un prim pas în a deveni o victimă a traficanţilor de persoane şi au reiterat importanţa dezvoltării relaţiilor dintre cadrele didactice, pedagogi şi adolescenţii pe care îi au în supraveghere pe timpul orelor de curs.
În finalul întâlnirii, tinerilor le-au fost prezentate metodele de racolare întâlnite până în prezent, cu accent pe metoda „Loverboy”, la care sunt expuse în principal fetele de vârsta celor prezente în sală, modalităţile de evitare a riscului de a cădea victime celor ce folosesc această metodă.
Întâlnirea dintre poliţiştii şi „bobocii” liceului s-a bucurat de un interes deosebit din partea adolescenţilor, aceasta având un caracter interactiv, astfel că tinerii au adresat numeroase întrebări şi au manifestat deschidere în discutarea problemelor pe care le întâmpină.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS