12.3 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTraficanţii de minore din Caracal, trimişi în judecată de DIICOT Olt

Traficanţii de minore din Caracal, trimişi în judecată de DIICOT Olt

Foto: Adevarul
Foto: Adevarul

Procurorii slătineni din cadrul DIICOT Olt au finalizat cercetările în dosarul privind grupul de persoane din oraşul Caracal ridicate de mascaţii IPJ Olt acum o lună, acuzate fiind de trafic de minore, proxenetism şi sechestrare de persoane. Astfel, 20 de persoane au fost trimise în judecată, dintre care şapte se află deja după gratii. Membrii grupării ar fi demarat afacerea cu minore în urmă cu un an.

Ancheta derulată de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Olt s-a concretizat în mai puţin de o lună. Pe data de 10 septembrie, forţe importante ale instituţiei menţionate, sprijinite de luptătorii mascaţi din cadrul Serviciului de Acţiuni Speciale al IPJ Olt şi efective ale Poliţiei oraşului Caracal, au efectuat opt percheziţii pe raza oraşului amintit, la domiciliile a şapte membri ai unei grupări avute în vedere de câteva luni de anchetatori, pentru infracţiuni conexe îngrădirii libertăţii persoanei, precum şi la o locaţie în care erau ţinute sechestrate minore.

 

Foto: Adevarul
Foto: Adevarul

În timpul descinderilor, şase fete minore au fost găsite în două dintre locaţiile folosite de suspecţi pentru activităţi de prostituţie, trei dintre acestea fiind găsite chiar în incinta apartamentului în care tinerele erau ţinute captive. Ulterior, au fost duse la sediul DIICOT Olt din Slatina un grup de 46 de persoane pentru audieri, printre care  suspecţi, minore, dar  şi beneficiari ai serviciilor oferite de victimele inculpaţilor. În urma audierilor, şapte persoane din oraşul Caracal au fost reţinute pentru 30 de zile, sub acuzaţia de de proxenetism, sechestrare de persoane şi trafic de minore.  Persoanele aflate după gratii sunt: Mirel Gerald Toilă, Mioara Luminiţa Dumitrache, Daniel Marian Bogdan, Ion Simion, Marius Adrian Stan şi Nelu Claudiu Ţeculescu, plus Adrian Ilie Truşcă.

Potrivit DIICOT, „din materialul probatoriu administrat în cauză rezultă suspiciunea rezonabilă că, în luna noiembrie 2013, la nivelul municipiului Caracal, şapte persoane au constituit un grup infracţional organizat care avea ca principală activitate infracţională recrutarea de persoane de sex feminin în scopul exploatării lor sexuale, prin folosirea de violenţe, ameninţări, induceri în eroare, lipsiri de libertate în mod ilegal. Victimele – 13 la număr, din care nouă cu vârste cuprinse între 14 şi 18 ani, persoane ce provin din familii dezorganizate – erau plasate ca prostituate într-o locaţie special amenajată în acest sens într-un apartament închiriat pe raza municipiului Caracal, prevăzut cu obloane din lemn masiv, fixate permanent pe poziţia închis prin încastrarea cu mijloace de prindere tip autofiletante”, se arată într-un comunicat de presă.

Suspecţii sunt acuzaţi că, în cursul derulării activităţilor ilegale, au strâns aproape 30.000 de euro. Membrii grupării sunt acuzaţi de săvârşirea infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate în mod ilegal, trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS