9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Amenzi de peste 11.000 de lei pentru şoferii doljeni

Dolj: Amenzi de peste 11.000 de lei pentru şoferii doljeni

Poliţiştii au urmărit, în principal, şoferii care nu acordă prioritate autoturismelor din trafic care au acest drept
Poliţiştii au urmărit, în principal, şoferii care nu acordă prioritate autoturismelor din trafic care au acest drept

În acest sfârşit de săptămână, poliţiştii rutieri au acţionat, în judeţul nostru, pentru conştientizarea conducătorilor auto cu privire la riscurile la care se expun atunci când încalcă regulile privind prioritatea de trecere în intersecţii. De asemenea, poliţiştii au verificat şi starea tehnică a avutovehiculeleor care circulă pe drumurile publice.

În cadrul acţiunii au fost constatate 85 abateri de natură contravenţională, pentru sancţionarea cărora s-au aplicat amenzi ce depăşesc suma de 11.000 lei. Dintre acestea, 10 au fost aplicate unor conducători auto care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor care aveau acest drept, iar alte 20 de sancţiuni au fost date unor persoane ce conduceau autovehicule pe drumurile publice ce prezentau defecţiuni tehnice.
Poliţiştii rutieri au reţinut în vederea suspendării deptului de a conduce 5 permise de conducere şi au retras 12 certificate de înmatriculare.

Unul dintre şoferii amendaţi, M. Claudiu, în vârstă de 20 de ani, din comuna Rusăneşti, Olt, a condus un autoturism pe Calea Bucureşti având poliţa de răspundere civilă auto RCA expirată. Conducătorul auto a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 1.000 lei, iar ca măsură complementară i s-au reţinut certificatul de înmatriculare şi plăcuţele cu numărul de înmatriculare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS