10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljBătut și băgat în portbagaj, condamnat la închisoare

Bătut și băgat în portbagaj, condamnat la închisoare

Judecătorii de la Tribunalul Dolj l-au condamnat la trei ani și patru luni de închisoare pe bărbatul care l-a tăiat cu o sabie pe Ionel Călin, zis Nixon, în mai, anul trecut. La rândul lor, Nixon, fratele și doi fii ai acestuia au fost condamnați pentru că l-au bătut pe agresor și l-au băgat în portbagajul mașinii.

Procurorii doljeni i-au trimis în judecată pe 13 iulie 2013 pe Robert Ciucure, zis Amar, Vasile Călin, Ionel Călin, zis Nixon, dar și pe doi fii ai acestuia din urmă – George și Sorin Constantin. Anchetatorii au reținut că cearta dintre familiile de romi Ciucure şi Călin a început în urmă cu mai mult timp din cauza relaţiei de concubinaj dintre fiica lui Ciucure şi fiul lui Vasile Călin, iar în noaptea de 25 spre 26 mai 2013, membrii celor două familii s-au încăierat după o urmărire în trafic. Cosmin Călinescu şi fratele său, Robert Ciucure, care circulau cu un Renault pe strada General Dragalina, au fost blocaţi în trafic de un Audi A6, în care se aflau Ionel Călin, zis Nixon, Vasile Călin şi cei doi fii ai lui Nixon. Cei şase au coborât din maşini, iar Ciucure l-a înjunghiat în abdomen cu o sabie pe Ionel Călin, apoi a rupt-o la fugă împreună cu Călinescu. Ciucure a fost prins însă după câțiva zeci de metri de Vasile Călin, George și Sorin Constantin, care l-au altoit cu câteva scânduri smulse dintr-un gard, apoi l-au aruncat în portbagajul autoturismului Audi și au plecat. Au fost prinşi însă de poliţiştii care fuseseră sunaţi de mai multe persoane care locuiesc pe strada General Dragalina şi au văzut scandalul dintre romi. Ulterior, atât Ciucure, care a fost găsit de poliţişti în portbagaj, cât şi Ionel Călin au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova. După un an de proces, în iulie, anul acesta, patru dintre cei cinci inculpați au fost condamnați definitiv de Curtea de Apel Craiova pentru lipsire de libertate și lovire. Nixon a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare, Vasile Călin – la doi ani și zece luni de pușcărie, iar George și Sorin Constantin – la câte trei ani şi o lună de închisoare. În aprilie, Tribunalul Dolj hotărâse ca Robert Ciucure să fie judecat separat, iar miercuri instanța s-a pronunțat și în cazul său.
Ciucure a primit o pedeapsă de trei ani și patru luni de închisoare pentru tentativă de omor și a fost obligat să-i plătească lui Nixon 5.000 de lei drept daune morale. Hotărârea Tribunalului Dolj nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova de inculpat, care în prezent este arestat la domiciliu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS