13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDolj: Cinci persoane au fost reţinute pentru evaziune fiscală cu prejudiciu de 4.400.000 de lei

Dolj: Cinci persoane au fost reţinute pentru evaziune fiscală cu prejudiciu de 4.400.000 de lei

În cursul zilei de ieri, poliţiştii Biroului de Investigare a Fraudelor din cadrul S.R.P.T. CRAIOVA au reţinut pentru 24 de ore cinci doljeni bănuiţi de săvârşirea infracţiunilor de evaziune fiscală în formă agravantă, complicitate în formă agravantă, folosirea creditului societăţii în interes personal şi fals în înscrisuri sub semnaătură privată.

În fapt, Mihai Gheorghiţa, de 48 ani, Bimbai Virginica de 28 ani, Cianghiri Birea de, 28 ani şi Cianghiri Gheorghe, de 51- toţi din comuna Coţofenii din Faţă, dar şi  Dicu Agripina, de 57 ani, din comuna Orodel, au desfăşurat activităţi comerciale ilicite cu deşeuri metalice, în mod succesiv, prin intermediul unor societăţi comerciale, în perioada 2009-2013.
Astfel, Mihai Gheorghiţa, Bimbai Virginica şi Cianghiri Birea justificau aprovizionările societăţilor comerciale pe care le administrau, cu ajutorul lui Cianghiri Gheorghe şi al Agripinei Dicu, falsificând documentele de aprovizionare şi făcând să rezulte că deşeurile proveneau de la persoane juridice, la un preţ mai mare decât cel real de achiziţie.
Activitatea infracţională a celor cinci persoane a produs un prejudiciu total de peste  4.400 000 lei.

Cei cinci suspecţi au fost introduşi în arestul I.P.J. Dolj şi urmează, în cursul acestei zile, să fie prezentaţi magistraţilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj şi ulterior judecătorilor din cadrul Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS