15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPoliţiştii bătăuşi rup tăcerea în instanţă

Poliţiştii bătăuşi rup tăcerea în instanţă

Procesul poliţiştilor judecaţi pentru tentativă de omor a luat altă întorsătură, după ce poliţiştii acuzaţi că l-au snopit în bătaie pe târgujianul Ion Cucăilă au decis să rupă tăcerea în timpul judecății. Iniţial, oamenii legii au anunţat instanţa că vor uza de dreptul la tăcere pe parcursul procesului, însă la termenul programat miercuri, la Târgu Jiu, s-au răzgândit şi speră ca prin declaraţiile pe care le vor da în faţa judecătorilor să schimbe soarta procesului şi verdictul. Aceasta, întrucât magistraţii se apropiau de finalizarea procesului şi se pregăteau să anunţe data la care vor pronunţa sentinţa.
În ciuda faptului că au renunţat la dreptul la tăcere, poliţiştii Nelu Popescu şi Ionuţ Cătălin Radu nu au vorbit miercuri sub jurământ, întrucât colegul lor de dosar, jandarmul Alin Ion Văduva, se află în spital. Avocaţii şi cei trei inculpaţi au luat în calcul şi o solicitare de schimbare a încadrării juridice, astfel încât să se poată beneficia de o pedeapsă mai mică.
Următorul termen va fi peste două săptămâni când magistrații vor avea avea posibilitatea să-i audieze pe inculpați.

Bătut în sediul Poliţiei Târgu Jiu

Cei trei inculpaţi sunt acuzaţi că l-ar fi jucat în picioare pe Ion Cucăilă, chiar în sediul Poliţiei Târgu Jiu, după ce iniţial l-au ridicat dintr-un bar din oraş. În cârciuma respectivă, oamenii legii participaseră la o petrecere, în timp ce se aflau în misiune. De altfel, Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj i-a şi sancţionat pe cei doi pentru comportamentul respectiv. Ion Cucăilă a ajuns la Spitalul Judeţean Târgu Jiu în stare gravă, fiind luat de pe stradă de un cetăţean. Imediat ce a ajuns la unitatea medicală a fost operat, medicii reuşind să îi salveze viaţa. Procurorii au consemnat în rechizitoriul de trimitere în judecată faptul că loviturile aplicate de oamenii legii i-au pus în pericol viaţa cetăţeanului respectiv. Ion Cucăilă a declarat că nu se va lăsa până nu i se va face dreptate şi nu îi va vedea condamnaţi pe cei doi poliţişti şi jandarmul care s-a aflat alături de aceştia, când s-au petrecut faptele, respectiv în anul 2013.
„În dimineaţa zilei de 5 septembrie 2013, cei trei inculpaţi, în sediul Poliţiei Municipiului Târgu Jiu, au agresat pe partea vătămată Cucăilă Ion, din Târgu Jiu, lovindu-l cu picioarele şi bastonul în abdomen, producându-i acestuia leziuni traumatice ce au necesitat pentru vindecare 35-40 de zile de îngrijiri medicale şi care i-au pus în primejdie viaţa. Avându-se în vedere intensitatea loviturilor aplicate victimei cu picioarele şi bastonul, zona vizată, respectiv abdomenul, precum şi rezultatul produs, s-a concluzionat de procuror că inculpaţii au acţionat cu intenţia indirectă de a suprima viaţa victimei“, potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS