10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljConductele de pe strada Râului, înlocuite de urgență

Conductele de pe strada Râului, înlocuite de urgență

Primăria Craiova trage tare să nu piardă banii europeni pentru reabilitarea străzii Râului. După ce și-a dat seama că a început asfaltarea fără să schimbe conductele subterane, municipalitatea a scos rapid la licitație lucrările de reabilitare și modernizare a rețelei de alimentare cu apă și canalizare, evaluate la 1,8 milioane de lei (circa 400.000 de euro). Termenul de execuție este de șase luni.
GdS a prezentat la începutul lunii august situația complicată în care primăria s-a băgat singură. A început implementarea proiectului de reabilitare a străzii Râului, finanțat din fonduri europene, firma câștigătoare, Tel Drum, a asfaltat două tronsoane din cele patru de pe sensul de mers către strada Brestei, apoi primăria și Compania de Apă Oltenia au avut o revelație: rețelele de apă și canalizare care treceau pe sub stradă erau vechi de 50 de ani. Și atunci s-a dispus sistarea asfaltării până la realizarea altei licitații și desemnarea unei firme care să înlocuiască aceste conducte. Primul pas a fost făcut marți, când în Sistemul Electronic de Achiziții Publice a fost publicat anunțul de participare la licitația pentru reabilitarea și modernizarea rețelei de alimentare cu apă și canalizare pe strada Râului. Este vorba de înlocuirea a o mie de metri liniari de conducte pentru canalizare și 6.000 de metri liniari de conducte pentru alimentare cu apă. Primăria a estimat valoarea lucrărilor la 1,8 milioane de lei (circa 400.000 de euro), iar termenul-limită de depunere a ofertelor este 7 octombrie. Firma care va câștiga lucrările are la dispoziție șase luni să ducă la bun sfârșit contractul.
În cazul fericit în care nu vor exista contestații, lucrările ar putea debuta la jumătatea lunii octombrie, evident, dacă și condițiile meteo vor permite acest lucru. În atare situație, termenul de șase luni se împlinește la jumătatea lunii aprilie. De asemenea, vremea din timpul iernii va juca un rol decisiv în finalizarea cu succes a întregului proiect care are dată finală sfârșitul anului viitor, potrivit cerințelor Uniunii Europene. În caz contrar, primăria va plăti din banii craiovenilor lucrările de modernizare.
Asfaltarea de pe strada Râului face parte din contractul de circa zece milioane de euro din fonduri europene alocate pentru reabilitarea străzilor Râului, Caracal şi Bariera Vâlcii din Craiova. Contractul a fost câştigat de consorţiul de firme format din Tel Drum SA – Dancor Romconstruct SRL – Imob Lux Construct SRL – Garden Center SRL. Durata de execuţie a lucrărilor este de 18 luni – strada Râului, nouă luni – strada Bariera Vâlcii şi cinci luni – strada Caracal. Firmele și-au împărțit între ele tronsoanele pe care lucrează.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS