13.1 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPrimăria Craiova caută investitori germani

Primăria Craiova caută investitori germani

Primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu, s-a întâlnit azi, la sediul Ambasadei României din Berlin, cu Excelenţa sa ambasadorul Lazăr Comănescu şi cu Onoriu Nan, ministru consilier pe probleme economice, în Germania. Discuţiile au fost axate pe atragerea de investitori nemţi în parcul industrial din Craiova, cu acest prilej stabilindu-se contacte cu Camere de Comerţ şi Industrie din mai multe landuri şi s-a hotărât lansarea candidaturii Craiovei pentru titlul de Capitală Culturală Europeană şi în Berlin.
Mâine, primarul Craiovei urmează să participe la deschiderea Târgului Internaţional InnoTrans 2014 (International Trade Fair for Transport Technology Innovate Components Vehicles System), unde îşi vor expune produsele şi două firme din Craiova, Softronic şi SC Reloc SA.
SC Reloc SA urmează să prezinte locomotiva de manevră grea produsă în asociere cu VFU Electroputere şi concernul american Caterpillar, fiind şi prima locomotivă produsă la Craiova după 24 de ani, iar firma Softronic expune rama electrică de mare viteză, care circulă deja în România, în regim privat. „Am fost invitată de constructorii craioveni să dau o mână de ajutor pe partea de lobby. Administraţia trebuie să susţină aceste proiecte esenţiale în dezvoltarea economică a oraşului nostru, fiind şi un motiv de mândrie pentru Craiova, să fie în elita mondială a producătorilor de trenuri”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu. 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS