20.5 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPavaj cu jumătăți de măsură pe strada Isvarna

Pavaj cu jumătăți de măsură pe strada Isvarna

Trei imobile de pe strada Isvarna din Craiova au fost „uitate“ de angajații unei regii a primăriei, veniți să paveze carosabilul cu piatră cubică. Aceștia susțin că nu pot pava în dreptul caselor cu pricina, fiindcă așa este proiectul, iar strada în dreptul celor trei imobile va rămâne neamenajată. Este o situație absurdă, spun localnicii, fiindcă și ei locuiesc pe această stradă și au aceleași drepturi ca și vecinii lor. Unul dintre craiovenii de pe strada Isvarna descrie această situație: „Strada Isvarna se curbează în intersecția cu strada Cerbului, lăsând două, trei case în afara curbei, între care se află și imobilul nostru. Acum, la doi ani de la introducerea canalizării, s-au gândit să reabiliteze zona. Nu vă gândiți la asfaltare, căci nici nu visăm la așa ceva, ci la așezarea de piatră cubică. E bine și așa, decât să facem slalom printre gropi. Problema este că cei care fac lucrările refuză să paveze și în zona celor câteva case. Prin pavare, strada s-a ridicat puțin, astfel că la ploi apa se strânge la noi, unde este doar pământ și se face mocirlă. Oare e atât de dificil să paveze și în fața celor două, trei case? Iarna avem probleme și cu deszăpezirea. Cei însărcinați cu asta refuză să dea zăpada de pe această porțiune de stradă“, explică Ramona Jugănaru, locuitoare pe strada Isvarna.

Pavare cu dezlegare de la primărie

Lucrările de pavare a străzii Isvarna, precum și a altor străzi din zona Brestei sunt făcute de angajații RAADPFL. Muncitorii, pe care i-am găsit ieri lucrând pe strada Isvarna, susțin că așa este proiectul și ei nu pot pava strada în zona celor trei imobile fiindcă acestea nu sunt prinse în proiect. „Să vorbiți cu domnul inginer Georgescu. El este șef de sector. Vă explică dumnealui sau la Regie. Nu dăm noi informații. Noi lucrăm după un plan“, spune unul dintre muncitori. Localnicii privesc cum muncitorii continuă lucrările și sar peste porțiunea care se intersectează cu strada Cerbului. „Vedeți, ei în loc să paveze până în capătul străzii,  aici, la intersecție, fac o curbă, iar casele astea din colț, de la numerele 52, 54 și 56, au rămas așa. Muncitorii spun că nu au ordin de la primărie să facă și sar peste noi. Nu este drept! Noi în acte figurăm pe strada Isvarna, iar acum suntem scoși de pe stradă?“, afirmă Ioana Jugănaru, localnică.
La fel de nemulțumit este și proprietarul imobilului de la nr. 54, Constantin Bușe: „Nu înțeleg de ce nu vor să ne pietruiască și nouă strada. Am rămas trei familii. Spun că trebuie să aprobe primărița, ca să ne facă și nouă aici colțul ăsta“.
Reprezentanții primăriei spun însă că, pentru pietruirea străzilor din oraș, nu este necesar un proiect. „Pentru pietruirea străzilor din municipiul Craiova nu este necesar un proiect“, a precizat Ionuț Pîrvulescu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS