10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljPolițiștii de la Rutieră, alergați de șoferii cu probleme

Polițiștii de la Rutieră, alergați de șoferii cu probleme

Mai mulți șoferi care circulă pe drumurile publice ba fără permis, ba cu mașini neînmatriculate, le dau bătăi de cap polițiștilor de la Rutieră, care sunt nevoiți să îi urmărească în trafic pentru a-i prinde. Oamenii legii le amintesc șoferilor că trebuie să oprească la semnale, altfel își agravează situația.

Ultimul șofer care i-a alergat pe polițiștii din cadrul Biroului Rutier Craiova este Paulian Iordache, de 24 de ani, din Craiova, care ieșise la plimbare cu un BMW neînmatriculat, pe care montase numere false. Potrivit reprezentanților Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj, vineri seară, în jurul orei 21.45, un echipaj de poliţişti din cadrul Biroului Rutier Craiova, care acționa pe strada Caracal, a făcut semnal de oprire unui autoturism BMW. Șoferul a refuzat să oprească la semnalele agenților, motiv pentru care polițiștii au pornit în urmărirea BMW-ului pe mai multe străzi din Craiova. În zona Pieţei Chiriac, șoferul și-a abandonat mașina și a fugit, însă a fost prins în scurt timp de polițiști. După ce l-au luat la întrebări, oamenii legii au stabilit că șoferul este Paulian Iordache, de 24 de ani, din Craiova, iar în urma verificărilor s-a constatat că BMW-ul cu care circula era neînmatriculat și avea montate plăcuţe cu numărul de înmatriculare al altui autoturism. Polițiștii doljeni au precizat pentru GdS că pe numele tânărului de 24 de ani a fost întocmit un dosar penal pentru comiterea infracțiunilor de conducere a unui vehicul neînmatriculat şi cu număr fals.
În urmă cu două săptămâni, alt șofer craiovean le-a dat de furcă oamenilor legii. În seara zilei de 28 august, în jurul orei 22.45, o echipă de siguranță publică de la Secția 3 care patrula pe strada Henri Coandă, la intersecția cu strada Caracal a observat un autoturism Citroen înmatriculat în Bulgaria, „care circula cu viteză și efectua manevre pe partea carosabilă de natură să pună în pericol participanții la trafic“, după cum au precizat reprezentanții IPJ Dolj. Polițiștii i-au făcut semn șoferului să oprească, însă acesta a apăsat pedala de accelerație. Oamenii legii au plecat în urmărirea șoferului fugar, care s-a oprit abia după ce a acroșat şi avariat două autovehicule. Din Citroen au coborât și fugit trei tineri, doi dintre ei fiind prinși destul de repede de polițiști. Aceștia sunt Dan Dinu, de 27 de ani, din Caracal, și Claudiu Băcanu, de 26 de ani, din Craiova. În urma verificărilor făcute de polițiști s-a stabilit că mașina fusese condusă de Gabriel Băcanu, de 25 de ani, care nu are permis de conducere și reușise să fugă de la locul accidentului pe care îl provocase. Polițiștii spun că tânărul de 25 de ani este cercetat pentru comiterea infracțiunii de conducere a unui autoturism pe drumurile publice fără permis de conducere.

Doi ani de pușcărie pentru un șofer de „englezoaică“

Polițiștii din cadrul IPJ Dolj îi sfătuiesc pe șoferi să oprească la semnalele polițiștilor, pentru a nu avea și mai multe probleme. „Îi sfătuim pe conducătorii auto să nu recurgă la astfel de gesturi, pentru că nu fac altceva decât să-și agraveze situația. Trebuie spus că nerespectarea semnalelor și indicațiilor polițistului rutier constituie o abatere distinctă, care se sancționează cu patru-cinci puncte amendă și suspendarii exercitării dreptului de a conduce pentru o perioadă de 30 de zile“, a explicat Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.
În cazul unei persoane depistate conducând deși nu are permis, problemele apar mai târziu, după ce este trimis în judecată pentru comiterea infracțiunii de conducere fără permis. Oamenii legii spun că, în cazul celor care nu au permis și nu opresc la semnalele polițiștilor de la Rutieră, instanța va aprecia că au dat dovadă de rea-credință și vor ține cont de acest lucru atunci când îi va condamna.
Acesta este cazul unui tânăr craiovean de 19 ani, de etnie romă, care, la sfârşitul lunii februarie 2013, a condus fără permis şi a lovit trei autoturisme în timp ce era urmărit de poliţiştii de la Rutieră. Astfel, în după-amiaza zilei de 27 februarie, agenţii Serviciului Poliţiei Rutiere care supravegheau traficul pe bulevardul 1 Mai din Craiova au observat un autoturism Mercedes înmatriculat în Marea Britanie, al cărui şofer nu a acordat prioritate de trecere pietonilor aflaţi pe marcajul pietonal din zona Fabricii de Confecţii. Poliţiştii i-au făcut semn şoferului să oprească, însă acesta a călcat acceleraţia, a trecut pe lângă filtrul rutier şi s-a îndreptat către bulevardul Nicolae Romanescu. În timp ce era urmărit, la intersecția bulevardelor Nicolae Romanescu și 1 Mai, Mercedesul a trecut printre cele două şiruri de maşini oprite la semafor, a lovit şi avariat trei autoturisme. Șoferul a fost blocat în trafic și prins pe strada Unirii, aproape de intersecţia cu bulevardul Gheorghe Chiţu.
Cel care a condus „englezoaica“ a fost identificat ca fiind Mădălin Scarlat, de 18 ani, din Craiova, care nu avea permis de conducere. Tânărul a fost trimis în judecată pentru conducere fără permis şi părăsirea locului accidentului, iar în iunie, anul trecut, a fost condamnat definitiv la doi ani de închisoare cu executare.

Rămâne în pușcărie

Mădălin Scarlat își execută pedeapsa în Penitenciarul Drobeta Turnu Severin, iar la sfârșitul lunii august, instanța de judecată i-a respins cererea de eliberare condiționată. Judecătorii de la Tribunalul Mehedinți au hotărât că craioveanul poate formula o cerere de eliberare condiționată abia la sfârșitul lunii noiembrie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS