16.4 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalPloaia a făcut prăpăd la Orşova, un bărbat a decedat

Ploaia a făcut prăpăd la Orşova, un bărbat a decedat

Situaţie alarmantă în municipiul Orşova din judeţul Mehedinţi. Un bărbat a decedat, o femeie a fost la un pas să îşi piardă viața şi alte 20 de persoane au avut nevoie urgentă de intervenţia pompierilor pentru a scăpa de puhoaiele care au cuprins întreg municipiul. A plouat ieri-dimineaţă cât pentru o lună, iar circulaţia rutieră a fost blocată pe toate arterele.
Precipitaţiile abundente care au căzut în cursul nopţii de duminică spre luni au produs pagube în gospodăriile mai multor mehedinţeni, pompierii intervenind pentru scoaterea apei acumulate în curţile acestora. Bărbatul, care se afla în autoturismul surprins de malul de pământ, în cartierul Graţca din Orşova, a fost scos mort de pompieri.
O gravidă în luna a șaptea a rămas blocată într-o vilă şi a avut nevoie de intervenţia pompierilor pentru a ajunge la spital. Pompierii au putut ajunge la ea doar pe apă, cu ajutorul unei ambarcaţiuni.
În zona cartierului Graţca din Orşova au fost salvate 20 de persoane. Acestea au fost transportate la baza nautică din Orşova. Un autoturism cu numere de Timiş a fost luat de viitură şi aruncat în Golful Graţca. Două ambarcaţiuni navale ale Poliţiei de Frontieră au acţionat pentru salvarea a 11 persoane, printre care copii şi o femeie gravidă. Aceştia se aflau la o pensiune din cartierul orşovean Graţca, care a fost cuprinsă de pământul căzut dintr-un mal surpat.
Bărbatul care a decedat a fost surprins de o alunecare de teren, iar pompierii au ajuns prea târziu la el.
Drumul din Clisura Dunării este blocat în totalitate din cauza bolovanilor căzuţi de pe versatul muntos pe carosabil.
Traficul rutier se desfăşoară pe o bandă, fiind dirijat de mai multe echipaje de poliţişti.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS