12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljFestivităţi de începere a noului an școlar în Arhiepiscopia Craiovei

Festivităţi de începere a noului an școlar în Arhiepiscopia Craiovei

Seminarul Teologic “Sfântul Grigorie Teologul” din Craiova şi Liceul Teologic “Sfântul Nicodim” din Târgu Jiu şi-au  deschis ieri porţile pentru începerea noului an şcolar 2014-2015. Festivităţile organizate cu acest prilej au fost precedate de săvârşirea Sfintei Liturghii în paraclisele şcolilor teologice, iar momentul festiv a debutat cu o slujbă de Te Deum în cadrul căreia au fost înălţate rugăciuni pentru rezultate bune la învăţătură în noul an şcolar.

La Craiova, festivitatea de deschidere a anului şcolar s–a desfăşurat pe platoul din faţa Seminarului Teologic “Sfântul Grigorie Teologul”, lângă vechea biserică a Mănăstirii Coşuna, ctitoria Banului Stepan, în prezenţa tinerilor seminarişti, a profesorilor, a părinţilor şi rudelor elevilor, a reprezenţanţilor autorităţilor publice locale şi ai Inspectoratului Şcolar Judeţean Dolj. Slujba de Te Deum, care a deschis festivitatea, a fost săvârşită de un sobor format din preoţii profesori în frunte cu părintele prof. Constantin Popescu, directorul instituţiei, în prezenţa Înaltpreasfinţitului Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei şi Mitropolitul Olteniei.

După rugăciunile de mulţumire şi de ajutor pentru noul an şcolar adresate lui Dumnezeu, ÎPS Irineu a subliniat importanţa misiunii la care tinerii seminariști au fost chemaţi de Dumnezeu. “La Seminarul Teologic din Craiova, sub streaşina străvechii Mânăstiri Coşuna, de zeci de ani se formează cu adevărat oameni pentru Biserică şi pentru societatea noastră. Şi în acest an continuăm firul vieţii şcolare şi bisericeşti, având deschisă nu numai poarta cunoştinţelor ci şi poarta milostivirii Prea Sfintei Născătoare de Dumnezeu, ocrotitoarea noastră, care ne îndeamnă la început de nou an bisericesc şi şcolar: Faceţi orice vă va spune El. Adică să facem tot ceea ce ne învaţă Mântuitorul Iisus Hristos pentru a creşte în această şcoală ca oameni cu totul aleşi, desăvârşiti pentru misiunea la care Dumnezeu v-a chemat şi Biserica vă aşteaptă”, a spus IPS Irineu         
La final, elevii cu rezultate deosebite la învăţătură, obţinute în anul şcolar 2013 – 2014, precum şi cei care s-au remarcat la olimpiadele şcolare judeţene şi naţionale, au fost premiaţi cu diplome şi cărţi şi felicitaţi de IPS Părinte Mitropolit Irineu şi părinţii profesori.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS