3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: Absolvenții Facultății de Teologie au depus Jurământul de Credinţă

Craiova: Absolvenții Facultății de Teologie au depus Jurământul de Credinţă

Absolvenţii Facultăţii de Teologie a Universităţii din Craiova, promoţia iunie 2014, au depus astăzi, 11 septembrie, Jurământul de Credinţă faţă de Biserica Ortodoxă. Evenimentul a avut loc după Sfinta Liturghie care a fost oficiată la Paraclisul mitropolitan „Maica Domnului – Dudu”, de către un sobor format din preoţii sluitori ai sfântului locaş şi părinţii profesori, în prezenţa Înaltpreasfinţitul Părinte Irineu, Mitropolitul Olteniei şi Decanul Facultăţii de Teologie din Craiova. Apoi, proaspeţii licenţiaţi în Teologie au depus Jurământul de Credinţă în faţa Sfintei Cruci şi a Sfintei Evanghelii
      
La final, Mitropolitul Olteniei le-a vorbit tinerilor teologi despre importanţa misiunii pe care şi-au asumat-o prin acest jurămînt. „Aţi participat astăzi la o ceremonie sfântă în cadrul căreia v-aţi angajat să duceţi mai departe bunul nume al facultăţii noastre şi să fiţi cu adevărat mărturisitori ai învăţăturilor pe care le-aţi primit de la profesori. V-aţi pregătit în aceşti patru ani pentru a deveni apostoli ai Mântuitorului Iisus Hristos şi a urma chemările pe care vi le va adresa Dumnezeu, fie ca preoţi, fie ca profesori sau ca buni creştini în domeniile în care veţi lucra. Să nu uitaţi îndemnul Sfântului Apostol Pavel de a lucra cu sârguinţă atâta timp cât mai este ziuă pentru mântuirea dumneavoastră şi a celor pe care îi veţi primi spre îndrumare şi călăuzire. De asemenea, să nu uitaţi că cheia teologiei este rugăciunea, iar adevăratul teolog este numai acela care se roagă. Numai astfel Dumnezeu vă va dărui, pe lângă cunoştinţe şi înţelepciune spre a putea merge în viaţă pe calea cea dreaptă spre Împărăţia cea veşnică, pregătită nouă de Mântuitorul Iisus Hristos”, a spus IPS Irineu.

După depunerea Jurământului de Credinţă, tinerii teologi craioveni au participat la susţinerea prelegerii cu tema „Moartea şi Învierea Domnului în Evanghelia după Ioan” de către preot Ion Sorin Bora, înscris la concurs în vederea ocupării postului didactic de Lector în cadrul Departamentului Teologie al Facultăţii de Teologie din Craiova.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS