21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalArest prelungit pentru etnobotaniștii de pe Câmpia Islaz

Arest prelungit pentru etnobotaniștii de pe Câmpia Islaz

Tribunalul Dolj a hotărât ieri după-amiază să prelungească mandatele de arestare preventivă emise pe numele a 12 suspecți, acuzați de comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și substanțe cu efect psihoactiv pe raza municipiului Craiova.
În dimineața zilei de 9 iulie, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) Craiova, împreună cu ofiţerii de la Combaterea Criminalităţii Organizate, descindeau la 21 de adrese din Craiova, dintre care una pe strada Câmpia Islaz, fiind vizați membrii unei grupări care se ocupa cu vânzare de droguri de risc și etnobotanice.
În urma cercetărilor, anchetatorii au stabilit că, de la începutul anului, suspecții au procurat atât de pe raza municipiului Slatina, cât și din străinătate, diferite cantități de droguri de risc, precum și de substanțe susceptibile de a avea efecte psihoactive pe care le-au comercializat în Craiova. În urma celor 21 de percheziții domiciliare au fost confiscate un BMW, diverse sume de bani, telefoane mobile și pliculețe cu substanțe etnobotanice și canabis.
După descinderi, ofițerii antidrog au ridicat și dus la audieri mai mulți suspecți, iar o zi mai târziu, pe 10 iulie, 12 persoane au fost arestate preventiv la cererea procurorilor DIICOT. Este vorba de Dumitru Gruia, Dumitru Vipale, zis Sevastică, Marin Ilie, Paul-Daniel Ionete, Coleta Văduva, Marius-Daniel Ianev, Daniel Floarea, Cristian-Remus Iasilcovschi, Marius-Cătălin Nelepcu, Alexandru-Daniel Nicolae, Alexandru-Nicușor Niță și Dorel-Cătălin Dobre.
Pe 31 iulie, procurorii au cerut și obținut prelungirea mandatelor de arestare preventivă emise pe numele suspecților, iar pe 3 septembrie au solicitat instanței același lucru. Ieri, Tribunalul Dolj a admis solicitarea anchetatorilor și a dispus prelungirea arestului preventiv în cazul celor 12 inculpați pe o durată de 30 de zile. De asemenea, instanța a respins cererile formulate de inculpaţi privind înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu sau controlul judiciar. Cei 12 inculpați vor fi cercetați în continuare în stare de arest pentru infracțiunile de trafic de droguri de risc și de substanțe cu efect psihoactiv.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS