17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalTrafic de coşmar la Universitate

Trafic de coşmar la Universitate

http://www.youtube.com/watch?v=__9MbWVhmgw

Început de săptămână plin de nervi pentru șoferii din Craiova. De sâmbătă, timp de zece zile, Calea București nu mai poate fi traversată dinspre și înspre bulevardul Carol I și strada Arieș, giratoriul de la Universitate fiind desființat temporar pentru efectuarea lucrărilor la linia de tramvai. Conducătorii auto au stat zeci de minute așteptând să ajungă prin pasajul subteran către zona cu pricina, mai ales că mulți dintre ei nici nu știau că circulația este închisă, acest lucru nefiind anunțat vizual la intrarea în pasaj.

Pentru șoferii craioveni care au vrut să traverseze, ieri-dimineață, zona centrală, săptămâna a început prost. Programul pe care oamenii și-l făcuseră pentru ziua respectivă a fost dat peste cap, având în vedere desființarea giratoriului de la Universitate timp de zece zile. „Este o mizerie această intersecție. Asta trebuia să treacă dincolo (către Piața Centrală) și cealaltă, dincolo (înspre «Țărăncuța»)“, povestește un bărbat, în timp ce arată către cele două pasaje. „Nu spune nimic la intrare, că e închis. Mizeria asta ne-a înnebunit“, continuă acesta, în timp ce claxonează și avansează cu încă un metru pe carosabil.

„La ce îți mai trebuie tramvai?”

Traversarea străzii Calea București, pe direcția str. Arieș – bvd. Carol I și viceversa a fost restricționată începând de sâmbătă, fiindcă firma care se ocupă de reabilitarea liniei de tramvai a ajuns, în fine, și în această zonă. Fiind prima zi de muncă în care șoferii s-au întâlnit cu această restricție, reacțiile lor au fost pline de nervi și frustrare. Un bărbat mai în vârstă, aflat la volanul unui Logan, deschide ușa și începe să vorbească: „Se circulă nemaipomenit de bine! Ăștia trebuia să desființeze linia de tramvai! De 20 de minute stau aici. Pentru un singur traseu, o singură linie! La ce îți mai trebuie tramvai? A dispărut platforma (industrială – n.r.) de est, s-a terminat. Pentru ce stăm aici? Sunt bani aruncați pe fereastră, asta sunt“, consideră omul. Reamintim că proiectul reabilitării liniei de tramvai, din fonduri europene, costă circa 60 de milioane de lei, din care contribuția municipalității este de aproximativ un milion de lei.

„Dracu’ mai știe de când stăm în trafic?!”

În această situație, oamenii încep să vadă rostul giratoriului de la Universitate, pe care înainte îl înjurau mai ales la gândul că mașinile de pe două pasaje nu ar trebui să se întâlnească într-o girație. „Se circulă un pic mai greu ca de obicei și nu scrie nicăieri că e închis. E spațiul liber acolo, la intrare. Eu stau de o jumătate de oră, de la intrarea în pasaj și până aici. Putem să mai stăm, că e dimineață. E dimineață și nu suntem obosiți. Dar giratoriul se pune la loc după aia?”, se întreabă unul dintre mulții șoferi. Dacia lui veche stă pe loc de câteva minute, așteptând să treacă un „convoi“ de două autobuze care par că au înghețat timpul în loc în această intersecție. Se aud numai claxoane. Alți șoferi iau vina asupra lor. „Eu am văzut de ieri (duminică – n.r.) că este închis, dar e vina mea că nu am ocolit. La ora asta este mai aglomerat, dar acum e vina mea, că puteam să evit. Cu nervi tari, mergem mai departe“, spune o șoferiță dintr-o mașină roșie. În urma ei, zeci de mașini se văd ieșind la lumină din pasaj, iar coloana pare că nu se mai termină.
Deja plictisiți și nervoși că-și pierd dimineața în trafic, unii conducători auto își pun mâinile în cap. Cască și mai scot capul pe geam, încercând să-și dea seama ce se întâmplă în fața lor. „Merge foarte prost. Prost de tot, nu așa. Infernal de prost. De zece minute stăm în pasaj. Nu e nici un semn pus la intrare“, explică alt bărbat. Cei mai nervoși scapă două-trei înjurături de mamă și lovesc cu mâinile în volan. „Dracu’ mai știe de când stăm în trafic? Spuneți-i primăriței să stea ea în intersecție, că nu are ce face. Să vină Dumnezeului un polițist și să ne mai dea voie să intrăm și noi… Ar trebui să lucreze noaptea, nu în timpul zilei. Noaptea dormim și în timpul zilei facem treabă. Să stăm aici o jumătate de oră pentru asta? Dacă e vreun semn la intrare? E pe dracu’, nu e nimic!“, explodează un alt șofer. Soția sa îl aprobă, dând din cap.

Giratoriul, reînființat după cele zece zile

De sus, de la trecerea de pietoni către cinema Patria, mașinile din fostul giratoriu par deformate și încălecate între ele. Microbuze, taxiuri, autoturisme, autobuze și utilajele firmei de construcții se întâlnesc într-un scenariu care pare scos din coșmarul oricărui șofer. Conform surselor oficiale din cadrul Biroului Rutier Craiova, după perioada de zece zile, giratoriul va fi reînființat până se va lua o decizie legată de cum va circula tramvaiul, atunci când se vor încheia lucrările, cel mai probabil la mijlocul anului viitor. Până atunci, mai sunt șase zile de calvar. Înarmați-vă cu răbdare și, orice ar fi, ocoliți intersecția de la Universitate…

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS