11.2 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUrsitoare Adevărate, o trupă de animaţie născută din pasiune

Ursitoare Adevărate, o trupă de animaţie născută din pasiune

Pasiunea este, de cele mai multe ori, ingredientul-cheie pentru succesul oricărei iniţiative. Asta crede şi Luciana Ionescu Avram, o tânără din Craiova care şi-a canalizat talentul şi pasiunea către construirea unei miniafaceri pline de culoare. În urmă cu un an, Luciana a pus bazele unei trupe de entertainment pentru evenimente, numită Ursitoare Adevărate, care s-a specializat, între timp, şi pe programe artistice şi animaţie pentru nunţi, aniversări şi petreceri. Maria, cea mai tânără membră a trupei, are numai 12 ani.
„Am început acest proiect deoarece am vrut să fructific experienţa şi pasiunea personală. Am legături cu lumea teatrală de mică, de la 14 ani am jucat în trupe de amatori, am absolvit Şcoala Populară de Arte din Craiova, specializarea Actorie, şi am urmat timp de un an cursurile Departamentului de Arte al Facultăţii de Litere din oraş. Cred cu tărie că în orice faci trebuie să investeşti foarte multă pasiune, pentru că oamenii simt imediat dacă aceasta lipseşte“. Odată cu pasiunea, Luciana crede că vin şi seriozitatea şi conştiinciozitatea, fără de care proiectul ar fi eşuat.
Din dorinţa de a evita plafonarea, trupa Ursitoare Adevărate a urmărit, încă de la început, să aducă elemente noi la fiecare dintre reprezentaţii. „Am observat că majoritatea trupelor merg pe un text standard şi nu ies, de regulă, din limitele acestuia. Eu am dorit să evităm plafonarea, să ne adaptăm în funcţie de fiecare eveniment în parte şi să încercăm să surprindem plăcut de fiecare dată“. Astfel, Luciana a modificat uşor povestea în cazul ursitoarelor. De exemplu, vrăjitoarea cea rea, a cărei prezenţă este uneori deranjantă pentru cei mici, a fost înlocuită cu un spiriduş. În plus, textul, compus de Luciana, are la bază multe valori creştine, precum dragostea, bunătatea, prietenia, şi actul artistic nu cuprinde trimiteri cu caracter licenţios, de care uzează unele trupe.
În cazul nunţilor, reprezentaţia durează 15 minute şi constă într-o piesă de teatru cu mai multe personaje – ţărăncuţa, zâna sau ursita bună, ursita rea, îngeraşul şi ţiganca. Însă componentele trupei se bazează foarte mult pe interacţiunea cu publicul şi pe improvizaţie, iar textul este mereu adaptat. „Am participat, în urmă cu ceva timp, la o nuntă a unor medici şi am inserat în piesă un nou personaj – o asistentă medicală. Curând vom merge la nunta unor francezi, iar una dintre colegele noastre, care este, întâmplător, şi profesoară de franceză, va exploata acest context. În plus, vom avea şi muzică franţuzească. Este foarte important pentru noi să comunicăm cu oamenii şi să ne adaptăm poveştile în funcţie de povestea lor de viaţă“, spune Luciana. „Este o muncă în plus, însă şi satisfacţiile sunt mai mari“.

Cum puteţi contacta trupa

Pe Facebook, la adresa: https://www.facebook.com/UrsitoareAdevarate
La numărul de telefon: 0728.174.764.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS