17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCetățeni străini depistați cu ședere ilegală în Mehedinți

Cetățeni străini depistați cu ședere ilegală în Mehedinți

În săptămâna 18-24 august, polițiștii Biroului pentru Imigrări Mehedinți au desfășurat o serie de acțiuni de prevenire și combatere a șederii și muncii ilegale a cetățenilor străini, pe raza de competență, informează Agerpres.

Cu această ocazie, au fost depistați cu ședere ilegală patru cetățeni străini, doi din Serbia, unul din SUA și altul din Georgia. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că persoanele în cauză au intrat legal în România, iar la expirarea dreptului de ședere nu au părăsit țara voluntar și nici nu au făcut demersuri pentru prelungirea acestui drept.
Polițiștii au emis decizii de returnare pe numele cetățenilor sârbi și celui american, prin care sunt obligați să părăsească țara în termen de 15 zile. Întrucât este membru de familie al unui cetățean român, cel de-al patrulea cetățean străin depistat în situație ilegală, a fost îndrumat să se prezinte la sediul Biroului pentru Imigrări Mehedinți, cu seria de documente necesare, în vederea reglementării dreptului de ședere.

Totodată, trei dintre aceștia au fost sancționați cu avertisment iar unul cu amendă contravențională în valoare de 600 lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS