10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Un bloc din Scorniceşti, distrus de furtună

Olt: Un bloc din Scorniceşti, distrus de furtună

\n

Un bloc din Scorniceşti, judeţul Olt a fost decopertat integral de furtună, iar locuinţele au fost umplute cu apă.
 
Unul dintre locatari a explicat că este un bloc de locuinţe sociale: „Încă nu ştim nici noi ce s-a întâmplat. A luat acoperişul din spate şi l-a dat jumătate pe maşinile din parcare iar jumătate este la distanţă de câteva sute de metri. Eu stau la parterul blocului. Vecinii de la ultimul etaj stau acum cu apartamentele descoperite. Apa a ajuns până la etajul doi”, a explicat locatarul, transmite antena3.ro.
 
Primarul din Scorniceşti, Cătălin Davidescu, a declarat că acoperişul blocului a fost spulberat pur şi simplu
 
„Am fost la prima oră, cu prefectul, am constatat că locuinţele sunt pline de apă. În momentul de faţă facem evaluarea, urmăm procedura, aşteptăm comisia mâine dimineaţă la prima oră şi trebuie să refacem acoperişul. Riscăm ca cele 24 de apartamente din bloc să fie inundate şi nu se poate aşa ceva. Aşteptăm să primim ajutorul financiar necesar de la centru pentru a putea repara acoperişul. Momentan se poate locui în aceste apartamente. Dacă situaţia se înrăutăţeşte, avem câteva camere în liceul Brâncoveanu, pregătite. Momentan nu a cerut nimeni adăpost.”
 
În legătură cu maşinile afectate, primarul Davidescu a declarat că nu ştie dacă proprietarii vor fi despăgubiţi. „Nu pot spune dacă şi cine va despăgubi proprietarii. Eu sper ca cei care vor fi găsiţi vinovaţi să plătească, dar nu pot să mă pronunţ în momentul de faţă în legătură cu cine ar fi vinovat. În mod normal, într-o situaţie de urgenţă, nu cred că există posibiltatea de despăgubiri, decât pentru cei care au CASCO”, a explicat primarul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS