21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalOfițerii anticorupție împart fluturaşi în vămi

Ofițerii anticorupție împart fluturaşi în vămi

Ofițerii Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Judeţean Dolj împreună cu polițiștii de frontieră au început săptămâna aceasta o campanie de informare în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat pentru a-i convinge pe români să nu mai dea șpagă.
Potrivit reprezentanților Serviciului Anticorupție Dolj, această acțiune se desfășoară la nivel național, urmând să fie distribuite în punctele de trecere a frontierei 250.000 de flyere în limba română şi 50.000 în limba engleză, „fluturași“ pe care sunt tipărite o serie de informații despre recunoașterea, respingerea și denunțarea faptelor de corupție.
Oamenii legii spun că, deși în ultimii ani tot mai mulți doljeni denunță faptele de corupție, mai sunt o mulțime de persoane care acceptă să dea mită pentru a-și rezolva mai repede problemele.
„Unii cetăţeni privesc corupţia ca o modalitate de a-şi rezolva o serie de probleme, motiv pentru care fenomenul se menţine sau se dezvoltă, în funcţie de anumiţi factori favorizanţi. Cetăţenii ne sesizează din ce în ce mai multe fapte de corupţie. Dacă în trecut aproximativ 95% din cazuri erau constatate de ofiţerii anticorupţie, începând cu anul 2012 sunt foarte mulţi cetăţeni care sesizează fapte de corupţie. Se poate spune că a crescut spiritul civic şi că oamenii au ajuns să nu mai tolereze corupţia“, a declarat şeful Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, comisarul-şef Ionel Gone.
La nivel național, strategia anticorupţie pe perioada 2012-2015, aprobată prin HG nr. 215 din 20 martie 2012, cuprinde și acţiuni de informare aunt adresate atât ofițerilor anticorupție, cât și cetăţenilor.
Ofițerii anticorupție spun că încurajează persoanele care vor să formuleze sesizări privind fapte de corupție și le reamintește că sesizările pot fi făcute la linia telefonică gratuită Tel Verde 0800.806.806, dar și la numărul de telefon 0251.553.951 ori pe adresa de e-mail [email protected]. De asemenea, doljenii care vor să sesizeze o faptă de corupție se pot duce în audiență la Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj, miercurea, între orele 12.00-15.00, pe strada Amaradia, nr. 93 – 95. Petițiile și denunțurile scrise pot fi trimise pe adresa Serviciul Judeţean Anticorupţie Dolj – Craiova, strada Amaradia, nr. 32-34.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS