17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalCentrul medico-balnear Top Med Buna Vestire, unic în Oltenia

Centrul medico-balnear Top Med Buna Vestire, unic în Oltenia

Persoanele din Craiova şi Calafat care necesită tratament de tip balnear pot beneficia de acesta chiar la ele acasă, scăpând de costurile suplimentare implicate de mersul în diverse staţiuni. Acest lucru este posibil datorită medicilor care au pus bazele Centrului de recuperare medico-balnear – spital şi bază de tratament – Top Med Buna Vestire. În Craiova, centrul s-a deschis recent, iar în Calafat există de aproximativ un an.

„Unicitatea acestui centru de recuperare constă în procedurile pe care le asigură, care nu cunosc să se practice la acelaşi nivel altundeva în ţară, îndeosebi în ceea ce priveşte balneaţia şi folosirea factorilor naturali“, spune dr. Mihaela Gorgan. „Avem 17 specialităţi, 55 de medici şi 300-400 de pacienţi care beneficiază de tratament lunar, dintre care 100 sunt internaţi. Concentrăm tratamentul balnear pe unităţile spitaliceşti, însă ele pot fi efectuate şi în ambulatoriu“.
Centrul de recuperare medico-balnear Top Med Buna Vestire are contract cu Casa de Asigurări Dolj. Echipa este tânără, media de vârstă fiind de 24 de ani, şi are toate calificările necesare. Procedurile vizează numeroase afecţiuni, de la bolile reumatismale, articulare până la bolile neurologice şi cardiovasculare. Băile şi folosirea factorilor naturali sunt completate şi de proceduri fizioterapeutice şi kinetoterapeutice.
„Politica noastră este de a aduce toate aceste tratamente cât mai aproape de domiciliul pacientului. Pentru că acest lucru presupune un confort al pacientului, al însoţitorului, costuri mai reduse şi, astfel, accesibilitate mai mare. Activitatea noastră este continuă, lucrăm şi în weekend, suntem tot timpul la dispoziţia pacienţilor“, adaugă dr. Gorgan.
Aşadar, oamenii nu mai sunt nevoiţi să meargă într-o anumită staţiune balneară pentru o procedură, apoi în alta pentru alte beneficii. Centrul oferă cazare şi trei mese pe zi celor care se internează pentru tratament.
„Ceea ce am ales noi să facem, adică această concentrare pe factorii naturali, este un pas dificil, pentru că necesită anumite eforturi, realizarea unor instalaţii speciale. De exemplu, suntem în curs de a introduce băile cu sulf, iar pentru acest lucru a trebuit să aducem o sursă de apă sulfuroasă aici. Însă, rezultatele sunt confirmate de realitate şi eforturile noastre sunt, astfel, recompensate“, spune dr. Mihaela Gorgan.
Centrul de recuperare medico-balnear Top Med Buna Vestire le oferă pacienţilor posibilitatea de a se bucura de efectele benefice ale balneaţiei, ale termobalneaţiei cu nămoluri, ale mofetei (expunerea sub formă de aerosoli la dioxidul de carbon, benefică pentru persoanele cu afecţiuni cardiovasculare), ale salinoterapiei, electroterapiei etc.
La Calafat, centrul a fost înfiinţat acum un an, iar pacienţii de acolo fac adesea plimbări pe malul Dunării şi prin parc.

Centrul Top Med Buna Vestire din Craiova se află pe strada Morii, nr. 33, lângă stadionul „Ion Oblemenco“.
Informaţii şi programări la 0251 463 311, 0769 050 736.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS