12.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalBăiat de 17 ani, dispărut în Jiu

Băiat de 17 ani, dispărut în Jiu

Un băiat de 17 ani din cartierul craiovean Mofleni a dispărut ieri după-amiază în apele Jiului după ce a intrat cu un prieten să se scalde fără să știe să înoate. Scafandrii l-au căutat ieri până la lăsarea serii, dar fără rezultat.
Căldura de ieri l-a făcut pe un băiat din localitatea Mofleni să nu mai țină cont că nu știa să înoate. Însoțit de un prieten de aceeași vârstă, a intrat în Jiu printr-un loc unde, spun localnicii, apa este adâncă, iar curenții puternici. Odată intrat în apă, a început să dea din mâini, moment în care prietenul lui i-a strigat să iasă la mal. Văzând că îl ia apa, acesta a încercat să-l prindă de mână și, pentru câteva secunde, s-au dus amândoi la fund. Au apucat, însă, să strige după ajutor, strigăte pe care le-au auzit câțiva tineri care făceau plajă câteva zeci de metri mai departe, unde apa abia ajunge la genunchi. Unul dintre ei a sărit în apă, dar nu a reușit să-l salveze decât pe cel care știa să înoate.
Echipajul de scafandri venit la fața locului a bătut în lung și-n lat Jiul sub privirile deznădăjduite ale mamei băiatului, care își frângea mâinile de durere și repeta obsesiv sperând într-o minune: „Ți-am spus, mamă, să nu vii aici, că nu știi să înoți, și nu m-ai ascultat. Doamne, dă-mi putere!“. Până la lăsarea serii, scafandrii nu reușiseră să-l găsească pe băiat, dar căutările vor continua.
Un bătrân prezent la fața locului a povestit cum a auzit că s-a întâmplat. „Băiatul care știa să înoate a vrut să-l ia de mână pe cel care nu știa, dar s-a dus și el la fund. Au strigat după ajutor. Când îi auzi, altul sări să-l scoată pe înecat. Era un băiat cu niște pantaloni ca de militar și zise «dom’ ne, bine că-l salvai pe ăsta»“, a spus bătrânul. Cei prezenți pe plajă le-au declarat polițiștilor că doar au auzit strigăte de ajutor și că un băiat de pe plajă a sărit să-l salveze.
Pompierii au precizat că șansele ca băiatul să mai fie în viață sunt minime. „Am fost solicitați să intervenim la o persoană înecată în Jiu. S-a lansat barca de căutare și continuă operațiunile. Șansele sunt minime. Când am ajuns noi, deja se pare că era înecat de o oră. Zona nu este amenajată pentru scăldat“, a spus unul dintre reprezentanții lor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS