11.7 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalUcigașul slătineanului Cristian Gălbenușe, la judecată

Ucigașul slătineanului Cristian Gălbenușe, la judecată

Procurorii olteni au anunțat, ieri, că au dispus trimiterea în judecată a tânărului de 25 de ani care l-a înjunghiat mortal pe slătineanul Cristian Gălbenuşe, fost sportiv de performanță. În același dosar, alți doi bărbați au fost trimiși în judecată pentru complicitate la tentativă de omor și tulburarea ordinii și liniștii publice.

Cristian Mihăiță Gălbenuşe, de 24 de ani, din Slatina, fost sportiv de performanţă, și-a pierdut viața în dimineața zilei de 12 iulie, pe terasa barului Vintage din municipiul Slatina, după ce a fost înjunghiat de mai multe ori de recidivistul Florian Gulie, de 25 de ani. În urma lui Cristi Gălbenușe au rămas o soție și un copil de numai trei luni.
După ancheta făcută în acest caz de omor de către procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Olt, s-a stabilit că, în dimineaţa zilei de 12 iulie, Florian Gulie, care era însoțit de amicii săi, Robert și Nelu Ciucă, „au mers pe terasa barului Vintage din municipiul Slatina, unde a avut loc un incident în urma căruia inculpatul Florian Gulie a înjunghiat în mod repetat cu un cuţit pe numitul Gălbenușe Mihăiță Cristian, provocându-i leziuni traumatice care au condus la deces. După aceea, cei trei inculpaţi au revenit la locul faptei, înarmaţi de această dată cu obiecte contondente, respectiv Gulie Florian cu o blană ruptă de la o bancă din parc, Ciucă Nelu cu un ciomag rupt dintr-un pom, iar Ciucă Robert cu pietre“, au precizat anchetatorii. De data aceasta, Gulie a lovit în cap cu bucata de lemn o altă persoană, iar ceilalți doi agresori „au ameninţat persoanele prezente, înlesnind în acest mod săvârşirea faptei de către autor“, mai spun procurorii olteni.
În urma scandalului a fost rănit și Gulie, fiind lovit și oprit de administratorul barului.
Cristian Gălbenușe a murit pe loc în urma loviturilor de cuțit primite în piept, iar Gulie a fost internat sub pază la Spitalul de Urgență Craiova, unde a fost diagnosticat cu un traumatism cranio-cerebral acut mediu, o fractură la nivel parietal stânga și un traumatism facial. La sfârșitul lunii iulie, Gulie a fost transferat la Penitenciarul-Spital Rahova.

Arestați și trimiși în judecată

În cursul zilei de 13 iulie, Tribunalul Olt a emis pe numele lui Florian Gulie un mandat de arestare preventivă, iar cercetările în acest dosar au continuat. Pe 22 iulie, procurorii au cerut arestarea preventivă a altor doi inculpați – Nelu și Robert Ciucă, reținând că acţiunea celor trei inculpaţi a provocat reacţii puternice de indignare şi dezaprobare în rândul publicului, nelinişte persistentă şi stare gravă de insecuritate.
Ieri, anchetatorii au anunțat că au încheiat cercetările în acest dosar penal și au dispus trimiterea în judecată a celor trei inculpați. Dacă Gulie este acuzat de comiterea infracțiunii de omor calificat prin cruzimi și tentativă de omor, Nelu și Rober Ciucă vor fi judecați pentru comiterea infracțiunilor de complicitate la infracţiunea de  tentativă de omor şi  pentru infracţiunea de tulburare a ordinii şi liniştii publice.
Dosarul în care vor fi judecați cei trei a fost înregistrat vineri pe rolul Tribunalului Olt, când instanța a hotărât să mențină arestul preventiv în cazul celor trei inculpați. Hotărârea instanței poate fi contestată la Curtea de Apel Craiova de Gulie, Nelu Ciucă și Robert Ciucă.
Următorul termen de judecată în acest dosar a fost stabilit de magistrații olteni pentru data de 29 august.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS