13.4 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalInundaţiile au lovit mai multe localităţi din Mehedinţi

Inundaţiile au lovit mai multe localităţi din Mehedinţi

\n

Judeţul Mehedinţi s-a aflat, ieri, în intervalul orar 9.20 -11.20, sub incidenţa atenţionării meteorologice cod galben, care a vizat precipitaţii în cantităţi de peste 20-25l /mp, iar până azi, la ora 16.00, râurile Drincea şi Desnăţui se află sub avertizarea hidrologică cod galben.  

La dispeceratul ISU „Drobeta“ au fost semnalate mai multe probleme, ca urmare a precipitaţiilor înregistrate la nivelul judeţului Mehedinţi. Scurgerile de apă de pe dealuri, dar şi un pârâu care s-a revărsat au inundat curţi, beciuri, dar şi case din mai multe localităţi.
Pompieri din cadrul ISU „Drobeta“ al judeţului Mehedinţi au intervenit, cu ajutorul motopompelor, în localitatea Stigniţa, comuna Pădina, pentru evacuarea apei din nouă beciuri şi două curţi, în localitatea Iablaniţa, comuna Poroina Mare, pentru evacuarea apei din şapte case şi zece curţi, în localitatea Podu Grosu, comuna Bâcleş, pentru evacuarea apei din şase curţi.
Inundaţiile au creat probleme şi în localităţile Jirov, Corlăţel, Almăjel, Tâmna, iar în aceste localităţi au intervenit serviciile voluntare, nefiind nevoie de intervenţia pompierilor profesionişti.
              
Râul Drincea a ieşit din matcă

Tot pe parcursul zilei de ieri, două echipaje de pompieri, cu autospeciale de intervenţie şi motopompe au intervenit pentru evacuarea apei din opt curţi, şase anexe gospodăreşti, două beciuri şi cinci fântâni, în localitatea Drincea, comuna Punghina.  
Precipitaţiile foarte puternice au dus la ieşirea din matcă a râului Drincea, iar mai mulţi participanţi la trafic, dar şi pietoni au rămas blocaţi ieri-dimineaţă de o parte şi de alta a drumului care face legătura cu DN 56 din judeţul Mehedinţi.
Cei care nu au avut curaj să treacă prin apa care depăşea 40 de centimetri pe stradă au fost nevoiţi să aştepte ca puhoaiele să se retragă. „Nu pot să trec pentru că am alternatorul prea jos şi îmi intră apă în el. Trebuie să aştept până se mai retrage apa, pentru că este foarte mare. A plouat toată noaptea. A ieşit pe stradă şi nu ai cum să treci“, a spus un şofer blocat.
Doar căruţele şi tirurile şi-au croit drum prin ape.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS