10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalAsociație de proprietari acuzată de ucidere din culpă

Asociație de proprietari acuzată de ucidere din culpă

O asociație de proprietari din Craiova este urmărită penal pentru ucidere din culpă.
Președintele asociației, ca reprezentant al proprietarilor, trebuie să răspundă pentru moartea unui om.

Asociația de proprietari nr. 156 Lumea Copiilor este urmărită penal pentru ucidere din culpă. Președintele asociației va răspunde pentru această faptă, făcându-se vinovat ca reprezentant al proprietarilor de uciderea unui om. În fapt, iarna trecută, un bărbat în vârstă de 81 de ani a murit după ce a fost lovit în cap de o bucată de gheaţă căzută de pe blocul 156 de pe strada A.I. Cuza din municipiul Craiova. La acel moment, polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Dolj au încadrat fapta ca fiind ucidere din culpă, urmând să stabilească cine se face vinovat de producerea acestui accident. În prezent, ancheta este la final. „Dosarul se află la Inspectoratul de Poliție Județean, fiind începută urmărirea penală pentru comiterea infracțiunii de ucidere din culpă. Cercetarea este în curs de finalizare, urmând ca dosarul să fie trimis către Parchetul de pe lângă Judecătoria  Craiova cu propunere de trimitere în judecată“, a precizat Alin Apostol, purtătorul de cuvânt al IPJ Dolj.

Președintele asociației de proprietari, audiat la poliţie

Președintele asociației de proprietari nr. 156 Lumea Copiilor a fost ieri audiat la poliție în legătură cu fapta petrecută în iarnă. „Am mers la poliție și am dat declarație. Am spus că noi, la asociație, am debarasat zăpada de pe acoperișul blocului cu ajutorul alpiniștilor. Nu știu ce se va întâmpla, probabil pe viitor trebuie să consult un avocat“, a spus Marian Bonea, președintele Asociației de proprietari nr. 156 Lumea Copiilor.
Fiind reprezentantul legal al asociației de proprietari, președintele răspunde pentru aceasta.
Reamintim că pe 9 februarie 2014, un bărbat a ajuns la spital pentru că a fost lovit în cap de bucăţile de gheaţă căzute de pe acoperişul blocului 156, chiar la intrarea într-un gang care leagă strada Theodor Aman de curtea interioară a imobilului.
Bătrânul Marius Chivu, de 81 de ani, a decedat la Spitalul de Urgenţă Craiova.
Reprezentanții Asociației de proprietari nr. 156 Lumea Copiilor au susținut, la acel moment, că ei și-au făcut datoria, adică au dat jos zăpada de pe acoperișul blocului cu ajutorul alpiniștilor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS