8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalLa Căminul Sf. Mina, bătrânii redescoperă optimismul

La Căminul Sf. Mina, bătrânii redescoperă optimismul

\n

De mai puţin de o lună, există în Craiova un loc unde bătrânii noştri primesc grija de care au nevoie, unde respiră aer curat, unde se împrietenesc şi unde sănătatea şi starea lor de bine sunt o prioritate. Este vorba despre Căminul de Bătrâni Sf. Mina, de pe strada Nicolae Romanescu, nr. 39, un loc proaspăt amenajat conform exigenţelor UE, gândit special pentru nevoile oamenilor în vârstă.

Lipsa de timp şi lipsa de pregătire adecvată pentru îngrijirea vârstnicilor ne determină, tot mai mult, să căutăm ajutor în rândul persoanelor specializate pentru bătrânii de lângă noi. Din acest motiv a fost deschis Căminul de Bătrâni Sf. Mina, unde condiţiile oferite acestora respectă cele mai înalte standarde. „Un zâmbet sau o vorbă bună spusă unui bătrân este a-i dărui o zi mai mult de viaţă“, spunea Vasile Conta. Fraza a fost preluată ca moto de către administratorii Căminului Sf. Mina, care pun mare preţ pe calitatea vieţii şi pe îngrijirea medicală specializată.
Majoritatea camerelor au două paturi, aşternuturile sunt în culori vesele şi florile nu lipsesc din vază. Optimismul răzbate o dată cu lumina prin ferestre.
Fiecare cameră este prevăzută cu televizor, iar în afara ei pe cei în vârstă îi aşteaptă o curte de 850 de metri pătraţi frumos amenajată, cu alei şi copaci.
„Acordăm o mare atenţie stării de sănătate şi nevoilor medicale, aşa că avem în permanenţă trei specialişti care să le ofere bătrânilor noştri îngrijirea de care au nevoie: este vorba de medicină generală, diabet şi kinetoterapie. În plus, colaborăm, la cerere, cu un neurolog”, spune dr. Dan Bondari, unul dintre inițiatorii proiectului. Pe lângă acestea, Căminul Sf. Mina este singurul cămin din oraş ce are în dotare ambulanţe proprii, iar personalul are toate calificările necesare (asistenţi, infirmiere). Căminul are o capacitate de 60 de locuri.
Sf. Mina oferă şi servicii conexe, care dovedesc atenţia pentru detalii şi pentru nevoile celor care au în grijă bătrâni. Astfel, a fost creat un pachet Day Care, orientat către îngrijirea pe timpul zilei. Dimineaţa, la prima oră, vârstnicii sunt preluaţi de personalul specializat al căminului, beneficiind de asistenţă pe timpul zilei. Seara, sunt readuşi în mediul familial.
Pentru cei care necesită doar cazare temporară (de exemplu, în perioada concediilor sau a deplasărilor ocazionale), există şi astfel de posibilităţi în cadrul Căminului Sf. Mina.
Unul dintre cele mai importante servicii conexe oferite este cel de îngrijire postspitalizare, pentru pacienţii care au suferit un accident cerebral, fracturi sau orice alte afecţiuni în urma cărora mai este necesară supravegherea de către un personal specializat. Pacienţii pot fi preluaţi direct la externare şi îngrijiţi de personal specializat în perioada de recuperare, conform indicaţiilor medicilor.

Adresa: Strada Nicolae Romanescu, nr. 39
Telefon: 0727 522 522 sau 0748 133 344
Facebook: Căminul de Bătrâni Sf. Mina
email: [email protected] și [email protected]

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS