10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalOlt: Oamenii afectaţi de inundaţii au primit ajutoare

Olt: Oamenii afectaţi de inundaţii au primit ajutoare

Pentru a veni în sprijinul populației afectate de inundații, Instituția Prefectului – Județul Olt a mai solicitat, în cursul serii trecute, de la Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, în afară de alimente și apă potabilă, și acordarea unui ajutor de urgență constând în 2.000 de saltele și 4.000 de cearșafuri.

În cursul nopții trecute, aceste bunuri au ajuns deja în unele localități afectate, în acest moment atât ajutoarele constând în alimente, apă potabilă, cât și restul de saltele și cearșafuri sunt distribuite persoanelor afectate.   
Repartizarea tuturor ajutoarelor a fost făcută în funcție de solicitările primite din partea Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență, astfel: Icoana, Colonești, Făgețelu, Scornicești, Morunglav, Verguleasa, Corbu, Sârbii-Măgura, Găvănești, Potcoava, Bărăști, Cungrea, Călui, Priseaca, Oboga, Dobrețu și Optași-Măgura.
Aceste ajutoare reprezintă o primă măsură pentru revenirea la starea de normalitate.
În ceea ce privește combustibilul solicitat pentru forțele de intervenție ale Ministerului Afacerilor Interne, în această dimineață a început transportul cantității către județ.

Responsabilitatea folosirii alimentelor, apei potabile, saltelelor și cearșafurilor strict pentru ajutorarea populației afectate de inundații revine comitetelor locale pentru situații de urgență.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS