21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalVâlcea: Ajutoare pentru persoanele afectate de inundaţii

Vâlcea: Ajutoare pentru persoanele afectate de inundaţii

Viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, domnul Gabriel OPREA se deplasează în zonele afectate de inundații, respectiv în județul Vâlcea, localitatea Vaideeni.
Deplasarea are ca scop analiza situației din teren, în vederea luării deciziilor adecvate pentru a veni în sprijinul populației.
Viceprim-ministrul Gabriel Oprea este însoțit de ministrul apărării naționale Mircea Dușa.
Peste 1.600 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – pompieri, polițiști, jandarmi – intervin, la această oră, cu peste 400 de mijloace tehnice,  pentru salvarea persoanelor afectate de inundațiile din cele 10 județe: Alba, Argeș, Caraș Severin, Dâmbovița, Dolj, Gorj, Olt, Prahova, Teleorman și Vâlcea.

De asemenea, 3 elicoptere ale Inspectoratului General de Aviație al M.A.I., dotate cu dispozitive speciale de salvare, având la bord echipaje de salvatori acționează în acest moment pentru evacuarea persoanelor din localitățile afectate de inundații din județele Gorj și Vâlcea.
În funcție de situația operativă numărul elicopterelor poate fi suplimentat, acestea urmând să fie direcționate acolo unde sunt solicitări din partea autorităților locale.
Nu au fost înregistrate pierderi de vieți omenești.

S-au luat toate măsurile pentru a se scoate de la Rezervele de Stat mai multe ajutoare pentru persoanele afectate de inundații, astfel: 3.200 kg conserve pateu, 4.860 kg conserve de carne, 24.300 litri de apă și 200 de seturi cuprinzând pături, saltele, cearceafuri și fețe de pernă.
Aceste ajutoare vor ajunge în regim de urgență în zonele afectate de inundații.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS