21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjGorj: Două oraşe şi patru comune, afectate de inundaţii

Gorj: Două oraşe şi patru comune, afectate de inundaţii

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Gorj a centralizat luni, la ora 17.00, efectele produse de inundaţii în judeţ. Astfel, au fost afectate: un municipiu cu un cartier aparţinător, un oraş cu un sat aparţinător; patru comune cu opt sate componente; opt case inundate, 55 anexe gospodăreşti inundate (din care 3 curţi şi 2 beciuri); 1 pod şi 7 podeţe; 12,99 kilometri de drum comunal; 5 kilometri de drum forestier;  44 hectare de teren arabil şi 63 hectare de păşuni şi fâneţe; 10 fântâni şi un dig de protecţie de pe malul râului Galben pe o lungime de 100 de metri.

În municipiul Târgu Jiu, cartierul Iezureni, a fost inundată curtea unui cetăţean. S-a intervenit cu o motopompă. În Novaci, satul Siteşti, au fost inundate două beciuri. În comuna Baia de Fier, satele Baia de Fier şi Cernădia, au fost inundate 7 locuinţe; au fost afectate 5 podeţe; 4,5 kilometri de drum comunal; 10 fântâni; activate 3 alunecări de teren şi a fost blocată priza de captare a apei pentru păstrăvăria Galbenu.

Dig din saci de nisip

În comuna Stăneşti, satele Alexeni, Curpen şi Vaidei – ca urmare a ploilor abundente, a revărsarii râului Şuşiţa Verde şi afluenţilor acestuia, a scurgerilor de pe versanţi şi torenţi au fost afectate un pod şi 2 podeţe, D.C. 145 în punctul Zăvoi, D.C. 146  – 5,5 km; D.C. 143 – 4 km; Drum forestier – 5 km  (Vaidei – Straja); 4 ha de teren arabil şi 3 ha de păşuni şi fâneţe. „În comuna Polovragi, satele Polovragi şi Racoviţa – Ca urmare a revărsării pârâurilor Tărâia şi Tărâoara şi a scurgerilor de pe versanţi, au fost inundate 50 de anexe gospodăreşti, 40 ha de teren arabil, 60 ha de păşuni şi fâneţe, fiind afectate şi aproximativ 13 kilometri de drum comunal. În comuna Bengeşti Ciocadia, sat Bălceşti, din cauza creşterii debitului râului Galben, a fost inundată 1 gospodărie, iar digul de protecţie pe  malul râului Galben, în punctul Petecei au fost afectat pe o lungime de 100 de metri. La faţa locului s-a intervenit pentru îndiguirea malului cu saci cu nisip, de către următoarele forţe şi mijloace: Detaşamentul de Pompieri Târgu Jiu cu 15 subofiţeri, o motopompă remorcabilă, unelte genistice, un autocamion de intervenţie, o autospecială a grupei operative, sub comanda Şefului Centrului Operaţional şi Şefului Grupei Operative ISU Gorj, 6 lucrători din cadrul Sistemului de Gospodărire a Apelor Gorj, 5 subofiţeri de la I.J.J. Gorj, 20 voluntari din cadrul S.V.S.U. Bengeşti-Ciocadia”, a declarat Mihai Avramescu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Gorj.


Editor: Mariana Butnariu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS