12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSile Drăgușin, judecat din nou pentru trafic de influență

Sile Drăgușin, judecat din nou pentru trafic de influență

Procurorii anticorupție au dispus trimiterea în judecată pentru comiterea infracțiunii de trafic de influență a craioveanului Ion Drăgușin, zis Sile Drăgușin sau Sile Zapp, condamnat în 2006 la șapte ani de pușcărie într-un alt dosar de… trafic de influență.
Anchetatorii au precizat că, la începutul lunii februarie, Sile Drăgușin a cerut unui denunțător suma de 70.000 de euro şi a primit, printr-un intermediar, în perioada 14 februarie – 18 aprilie 2014, suma totală de 60.000 de euro, în trei tranşe. Procurorii DNA spun că, în schimbul banilor, inculpatul a lăsat să se înțeleagă „că are influenţă asupra magistraţilor de la Tribunalul Dolj şi că îi poate determina să aplice pedepse neprivative de libertate şi să dispună cercetarea în stare de libertate a denunțătorului și a celorlalți inculpați, membri ai aceleiași familii. Inculpatul a precizat denunțătorilor că cei 60.000 de euro sunt destinaţi judecătorilor pe care îi cunoaşte şi care vor determina obţinerea soluţiei favorabile, iar suma de 10.000 de euro îi revine lui, urmând să intre în posesia ei imediat după pronunţarea hotărârii”.
Pentru a putea recupera cei 60.000 de euro, procurorii DNA au pus sechestru pe un imobil pe care Sile Drăgușin îl deține în municipiul Craiova.
Inculpatul a fost arestat preventiv pe 9 iulie, mandatul fiind emis de magistrații Tribunalului Dolj. Drăgușin a contestat hotărârea instanței, însă pe 11 iulie, Curtea de Apel Craiova i-a respins acțiunea.
Vineri, Direcția Națio­nală Anticorupție a anunțat că procurorul de caz a dispus trimiterea în judecată a inculpatului, dosarul fiind înregistrat pe rolul Tribunalului Dolj.

Șapte ani de pușcărie tot pentru trafic de influență

Sile Drăgușin nu este la prima „întâlnire“ cu procurorii anticorupție. Astfel, tot în luna iulie, însă în anul 2005, Parchetul Naţional Anticorupţie (PNA), în prezent DNA, comunica că s-a finalizat urmărirea penală şi s-a dispus trimiterea în judecată, tot în stare de arest preventiv, „a inculpatului Drăgușin Ion, cunoscut lider al lumii interlope din Craiova, sub aspectul  săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă. Din probele administrate în cauză rezultă că inculpatul a pretins şi primit, în cursul  lunii octombrie 2003, suma de 20.000 de euro de la rudele unei persoane trimise în judecată, lăsând să se creadă că ar avea influenţă asupra unor magistraţi în vederea punerii în libertate, achitării sau condamnării la o pedeapsă cât mai mică a acesteia pentru  săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane“.
După cum scria GdS în octombrie 2006 („Șapte ani de pușcărie pentru Drăgușin“), Sile Drăgușin i-a cerut 20.000 de euro lui Ghiță Rădulean, arestat pe atunci într-un dosar de proxenetism, promițându-i acestuia că va interveni pe lângă procurorul Marius Vlădoianu de la Parchetul Tribunalului Dolj, dar și pe lângă judecătorul Doru Filimon, pentru a scăpa cu o pedeapsă mai blândă.
Fiind audiați de anchetatori, cei doi magistrați au susținut că soluția dispusă în cauză a fost temeinică și legală și s-a bazat numai pe probele din dosar.
În octombrie 2006, Sile Drăgușin a fost condamnat definitiv la șapte ani de închisoare pentru trafic de influență, însă a stat după gratii numai până pe 30 noiembrie 2009, zi în care a fost eliberat condiționat în urma unei hotărâri a Judecătoriei Drobeta Turnu Severin. Luna aceasta, Sile Drăgușin a ajuns din nou în arest și va fi judecat tot pentru trafic de influență, însă în acest caz suma cerută și primită este de trei ori mai mare decât în anul 2003.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS