24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalBucureşti: Patru bărbaţi cercetaţi pentru cultivare de cannabis

Bucureşti: Patru bărbaţi cercetaţi pentru cultivare de cannabis

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (D.I.I.C.O.T.) – Serviciul Teritorial Ploiești, împreună cu polițiști din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog și cu sprijinul lucrătorilor Postului de Poliție Gherghița, au documentat activitatea infracțională a unei grupări din municipiul București, implicată în cultivarea și traficul ilicit de droguri de risc (cannabis).

Cu ocazia investigațiilor efectuate s-a stabilit că patru bărbați, cu vârste între 28 și 33 de ani din municipiul București au defrișat un perimetru de  70  de mp într-o zonă cu arbuști și vegetație deasă, aflat într-un loc greu accesibil de la marginea comunei Gherghița, județul Prahova, unde au plantat cannabis, destinat comercializării pe piața ilicită a Capitalei. Cultura de cannabis se afla în apropierea autostrăzii A3, la aproximativ 30-50 de metri de malul râului Prahova.

Pentru probarea activităților ilicite a fost organizată o acțiune de prindere în flagrant, ocazie cu care doi dintre cultivatorii drogurilor de risc au fost prinși în apropierea plantației de cannabis. În autoturismul utilizat de cei doi au fost depistate 100 de grame de cannabis uscat, nutrienți pentru stropierea plantelor și alte obiecte folosite la îngrijirea culturii. După prinderea în flagrant, procurorii și polițiștii au procedat la dezafectarea plantației compusă din 119 plante de cannabis, cu dimensiunea medie de 120 cm, plantate din răsaduri cu îngrășământ la rădăcină, masa brută a materiei vegetale ridicate de autorități fiind de 32 de kilograme.

Ulterior au fost depistați și conduși la parchet pentru audieri și ceilalți doi suspecți, fiind pusă în mișcare acțiunea penală față de toți cei patru cultivatori de cannabis.
Procurorii DIICOT – ST Ploiești au dispus reținerea pentru 24 de ore a trei dintre inculpați,  față de aceștia instanța Tribunalului Prahova dispunând măsura arestului la domiciliu. Față de al patrulea inculpat s-a dispus măsura preventivă a controlului judiciar.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS