5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalTreceri de pietoni aproape invizibile în Craiova

Treceri de pietoni aproape invizibile în Craiova

\n

În Craiova, trecerile de pietoni nu sunt semnalizate corespunzător sau nu există şi nimeni nu ia nici o măsură.  Acest lucru constituie o problemă majoră atât pentru pietoni, cât şi pentru şoferi.

Lipsa trecerilor de pietoni în Craiova îi obligă pe oameni să traverseze strada prin locuri nepermise. Acest lucru se întâmplă în multe locuri din Bănie. Din cauză că unele  treceri de pietoni sunt marcate necorespunzător, de cele mai multe ori nici şoferii nu opresc să dea prioritate. Cei care vor să traverseze strada trebuie să se înarmeze cu foarte multă răbdare. Unii oameni sunt indignați de faptul că trecerile de pietoni din anumite zone ale Craiovei abia se mai văd și din această cauză viața lor este pusă în pericol. „Nu este deloc bine că trecerile de pietoni nu sunt semnalizate corespunzător și nu mai sunt vizibile. Eu m-am obișnuit, sunt o persoană atentă, dar vin șoferi străini sau din alte orașe, care nu cunosc locurile de aici, și nu au de unde să știe că este o trecere de pietoni, motiv pentru care nu dau prioritate. Sunt mulți șoferi nepoliticoși în trafic“, spune Cătălin Feraru, care tocmai a traversat printr-un loc în care abia se mai observă marcajele zebrei. „Ne asumăm riscul. Noi încercăm să fim atenți pentru viețile noastre și atât, dar dacă vine o mașină și șoferul nu știe că aici este o trecere de pietoni este posibil să se întâmple accidente. În unele părți ale orașului, ele nu mai sunt vizibile. Nu este responsabilitatea noastră“, spune Janina Vașcu. Un șofer care mergea grăbit către casă a declarat: „Zebrele ar trebui revopsite. Eu sunt din Craiova și le știu. Acest lucru este un avantaj pentru mine, dar sunt oameni care nu sunt de aici și care nu știu unde sunt trecerile de pietoni. Din acest motiv, este posibil să nu dea prioritate pietonilor“.

Lipsa trecerilor de pietoni, pericol pentru cetățeni

Pe lângă faptul că unele treceri de pietoni abia se mai văd, există, din păcate, și locuri în care acestea lipsesc. Un astfel de loc, unde zebrele ar putea salva situația, este zona din faţa Colegiului Naţional „Nicolae Titulescu“ din Craiova. Elevii, dar şi ceilalţi oameni trec strada neregulamentar, pentru că trecerea de pietoni este departe de şcoală. Tinerii liceeni sunt nemulţumiţi şi spun că ar trebui să existe o trecere de pietoni chiar în faţa şcolii şi că aceea care este amenajată corespunzător este departe de liceu. „Pentru noi, elevii, este un mare dezavantaj pentru că nu există o trecere de pietoni în fața școlii și este foarte departe. S-au întâmplat multe accidente aici. Eu tot timpul traversez pe aici pentru că îmi este greu să mă duc până la trecere“, ne spune Cosmin Badea, un elev al Colegiului Național „Nicolae Titulescu“, care tocmai traversa printr-un loc nepermis. De aceeași părere este și Ionuț Diaconescu: „Primăria ar trebui să se sesizeze în această privință. Este un mare dez­avantaj că nu au făcut și aici o trecere de pietoni, mai ales că aici este nevoie deoarece sunt foarte mulți copii. Este foarte periculos pentru noi toți“.

Zebre modernizate în centru

Dacă în unele părți ale orașului, zebrele abia se mai văd, situația se schimbă complet atunci când ajungem în centrul orașului. Aici nu numai că sunt vizibile trecerile de pietoni, dar unele dintre ele au fost modernizate de câțiva tineri nonconformiști. Acest aspect este văzut cu ochi buni de locuitorii din Bănie, dar nu consideră că era un lucru absolut necesar. „Chiar m-am uitat la ele pentru că sunt mai deosebite. Nu știu dacă sunt vizibile pentru șoferi, dar sigur trebuie refăcute toate trecerile de pietoni pentru a le fi ușor atât pietonilor, cât și șoferilor“, spune o trecătoare. „E bine că au avut grijă să împopoțoneze orașul cu aceste treceri de pietoni, dar ce era esențial nu au văzut. Gropile care apar în asfalt și ne încurcă pe toți nu le vede nimeni“, spune un șofer încruntat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS