A lovit şi a fugit

Autori


Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus trimiterea în judecată a lui Marius-Narcis Moţa, pentru comiterea, în stare de recidivă postcondamnatorie, a infracţiunii de tentativă de omor. Potrivit anchetatorilor, în noaptea de 17 spre 18 august 2013, inculpatul a consumat băuturi alcoolice împreună cu mai multe cunoştinţe într-un local din Târgu Jiu, după care, în jurul orelor 24.00 – 1.00 au plecat spre oraşul Rovinari, cu un Jeep, aparţinând unuia dintre aceştia. În Rovinari au continuat să consume băuturi alcoolice într-un bar, apoi au luat hotărârea să se întoarcă în Târgu Jiu. La întoarcere, Marius-Narcis Moţa le-a solicitat însoţitorilor săi să-l aştepte, întrucât doreşte să se întâlnească şi să stea de vorbă cu un prieten. Inculpatul s-a întâlnit cu victima S.C., în parcarea Casei de Cultură din Rovinari, la 30 de metri de bar, împrejurare în care i-a solicitat acesteia bani şi fără alte explicaţii i-a aplicat o lovitură cu un cuţit tip briceag în partea dreaptă a abdomenului.

A comis altă infracțiune de o gravitate deosebită    

Inculpatul a mers apoi la autoturismul cu care se deplasase împreună cu celelalte persoane, fără să le relateze acestora aspecte legate de fapta săvârşită. „Fapta inculpatului de a lovi partea vătămată cu un cuţit în regiunea toraco-abdominală, cu consecinţa perforării diafragmului şi producerea unei plăgi a peretelui toracic şi lezarea lobului hepatic drept, având în vedere obiectul folosit (cuţit), zona vizată şi intensitatea loviturii, întruneşte elementele constitutive ale infracţiunii de tentativă de omor. Inculpatul Moţa Marius-Narcis a fost arestat preventiv în cauză în perioada 30 august – 5 septembrie 2013, iar în prezent se află arestat în altă cauză. Totodată, se mai reţine de procuror că inculpatul Moţa Marius-Narcis, după comiterea infracţiunii, s-a ascuns pentru a se sustrage de la urmărirea penală, iar ulterior punerii sale în libertate de către Curtea de Apel Craiova, pe 5 septembrie 2013, a încercat să realizeze o înţelegere frauduloasă cu partea vătămată şi a ameninţat-o pe aceasta. Moţa Marius-Narcis a comis ulterior altă infracţiune de o gravitate deosebită (tâlhărie) pentru a obţine o sumă de bani pe care intenţiona să o remită părţii vătămate S.C. pentru a realiza o înţelegere frauduloasă cu aceasta. Din aceste considerente, reţinându-se că sunt întrunite condiţiile prevăzute de lege, prin rechizitoriul întocmit de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj s-a solicitat din nou luarea faţă de inculpat a măsurii arestării preventive în cauză, dosarul fiind înaintat Tribunalului Gorj pe 17 iulie“, a declarat Cristina Ciobanu, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj.
Comenteaza acum

Alte stiri

11 aprilie 2019

Gorj: Arestat preventiv pentru comiterea infracţiunii de viol

Polițiștii din Rovinari au fost sesizați, pe 9 aprilie, de o femeie, de 20 de ani, din localitate, că două persoane de sex masculin, pe care nu le cunoaște, ar fi întreținut raporturi sexuale cu ea, fără consimțământul său. Din

Sumarul ediției de sâmbătă, 19 iulie 2014

Actualitate

» Pe ulițele cu gropi ale Craiovei
» Prăjitorul de pâine Selfie
» Întreruperi energie electrică de luni
» Bancul zilei
» Crater uriaş la „Capătul lumii“
» CEO, sancţionată de ITM pentru nereguli la transportul salariaţilor
» Disponibilizări la Salubrizare Rovinari
» „Drumul Crucii“, refăcut de localnicii din Runcu în Munţii Vâlcan
» Școală de vară pentru copiii defavorizați din Malu Mare
» Noul prefect de Dolj vrea să relanseze agricultura
» Craiova văzută prin ochii studenților străini
» Poveștile fântânilor de poveste
» Nesie – campioană mondială și salvatoare de oameni
» Ia te uită!

Local

» Afaceriştii Maria şi Alexandru Lupulescu merg la închisoare
» Primarul din Calafat, trimis în judecată pentru luare de mită
» A lovit şi a fugit
» Mondialii „înfundă“ pușcăria
» Nicolae Romanescu se odihnește în parcul care-i poartă numele
» Zeci de morţi neelucidate la Spitalul Poiana Mare
» Cartea de weekend

Gorj

» Gorj: Copil de nouă ani, accidentat grav la Motru

Sport

» România-Grecia, scor 9-10, în al patrulea meci la CE de polo de la Budapesta
» „Găzarii“ pun Cârcea la încercare
» „Speranțele“ de la CSU, în teste
» CSO Filiași, amical cu Bistrețul
» Tamaș zice că-i cuminte
» A venit şi Tănăsie la SCM
» Ioana Roşca vizează trofeul de la Galaţi
» Tenis – Florin Mergea, la un pas de trofeul de la Hamburg
» Tenis – Marius Copil, în finala de dublu a turneului de la Binghamton
» Atletism: Marius Ionescu și Monica Florea, primii campioni naționali ai anului 2014
» Fotbal – Program Cupa Ligii

Magazin

» Horoscopul săptămânii viitoare
» Dragostea la prima vedere

Opinii

» Mai mulți copii, trei bebeluși și o rachetă

Top