5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalO lună de întârziere la reabilitarea străzii Caracal

O lună de întârziere la reabilitarea străzii Caracal

http://www.youtube.com/watch?v=hvtlRwS9nxU

\n

Reabilitarea și modernizarea străzii Caracal, al cărei termen de finalizare de cinci luni se apropie de sfârșit, nu va fi gata la data stabilită. Deși constructorul a reușit să termine 90% dintre locurile de parcare și mai are de asfaltat doar ultimul tronson din cele trei ale arterei, niște lucrări la sistemul de canalizare întârzie încheierea reabilitării.

Pe 7 august, adică peste trei săptămâni, lucrările de reabilitare a străzii Caracal ar trebui să se încheie. Acestea vor mai dura, însă, conform constructorului, încă 30 de zile peste termenul de cinci luni stabilit prin contract.

„Colaboratorii noștri au întârzieri“

Constructorul nu poate turna covorul asfaltic pe al treilea tronson de drum pentru că, în același timp, acolo se efectuează lucrări de canalizare, beneficiar fiind Compania de Apă Oltenia. „După cum observați, astăzi (ieri – n.r.) încheiem cu ultima bandă din tronsonul cuprins între strada 1848 și sensul giratoriu de la intersecția cu strada Henri Coandă. La ultima întâlnire, v-am promis că vom termina în timp util. Îmi pare rău să vă dau o veste neplăcută, însă se pare că lucrările se vor întinde în timp cam 30 de zile, din cauza colaboratorilor care efectuează unele lucrări pe tronsonul girației Coandă – strada Decebal. E vorba de canalizare, vreo patru traversări de utilități, făcute pentru noul cartier de locuințe care se va construi acolo. Au întârzieri. Eu nu pot să continui lucrarea până nu se aduce sistemul rutier la stadiul inițial, pentru că altfel vor exista probleme în timp, iar eu nu vreau ca ele să existe“, a explicat inginer Marian Ieremia, șef de șantier din partea Dancor Romconstruct.

Șoferii încă nu s-au obișnuit cu noile parcări

Ceea ce a mai rămas de realizat din proiectul de reabilitare a străzii Caracal sunt 10% din parcări, câteva sute de metri de trotuar și asfaltarea celui de-al treilea tronson al străzii. „După sensul giratoriu, mai avem de turnat asfaltul. Trotuarele de pe partea dreaptă, aproape de intersecția cu bulevarul Decebal, sunt terminate, pe partea stângă până la Bănie mai rămân vreo 300 de metri, dar acestea nu sunt un impediment în vederea așternerii covorului asfaltic“, a mai precizat șeful de șantier.
În ceea ce privește locurile de parcare, acestea sunt 90% finalizate, însă șoferii încă nu s-au obișnuit cu ideea. De aceea, pentru a putea asfalta și ultima bandă a celui de-al doilea tronson, firma constructoare a apelat la Poliția Locală. „Se poate parca pe noile locuri, dar probabil că au reticențe conducătorii auto. Noi i-am anunțat că vom turna asfaltul, dar ați observat și astăzi că locurile de parcare sunt goale, iar mașinile sunt pe stradă. Din cauza asta, întâmpinăm greutăți în așternerea asfaltului, însă avem noroc cu colegii de la Poliția Locală, care ne ajută“, a menționat Ieremia.
Atunci când întreaga stradă va fi asfaltată, se va trece și la trasarea marcajelor rutiere, care includ și pistele pentru bicicliști.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS