Acasă Local Craiova: O arestare preventivă pentru 30 de zile şi cinci arestări...

Craiova: O arestare preventivă pentru 30 de zile şi cinci arestări la domiciliu în dosarul de infracţiuni informatice

Tribunalul Dolj a dispus, aseara, arestarea preventivă a unui tânăr şi arest la domiciliu pentru alte cinci persoane suspectate de comiterea de infracţiuni informatice.
Astfel, Dragoș Brătănescu a fost arestat preventiv pe o perioadă de 30 de zile la cererea procurorilor DIICOT, iar alți cinci suspecți din acest dosar – Mihai Biban, Angel Albu, Alexandru Șarpe, Mihail Beică și Daniel Niculescu, au fost arestați la domiciliu.

Remintim că, miercuri , la ora 6.00, zeci de echipaje formate din polițiști, jandarmi și ofițeri ai Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Craiova, cu sprijinul Europol, au descins la 86 de adrese din Bănie pentru a ridica mai mulți suspecți într-un dosar de infracțiuni informatice. Acțiunea a fost organizată de procurorii DIICOT Craiova, care au fost ajutați pe parcursul cercetărilor de ofițerii SRI și de cei din cadrul Departamentului de Informații și Protecție Internă. În total, au fost vizate 112 locații, cele mai multe din municipiul Craiova, însă au fost vizați şi suspecți domiciliați în București sau Pitești, iar în același timp au fost efectuate o serie de percheziții domiciliare și în Paris, unde unii dintre membrii grupării desfășurau acțiuni de skimming.


Editor: Anca Dumitraşcu

A absolvit Facultatea de Filosofie-Sociologie din cadrul Universitatii din Craiova in anul 2003, iar un an mai tarziu Masteratul in Sociologia Comunicarii si Jurnalism. Din 2004 lucreaza in presa, iar in 2005 s-a alaturat colectivului Gazeta de Sud. Din toamna aceluiasi an, misiunea colegului nostru este de a informa cititorii Gazeta de Sud despre cele mai recente si de interes evenimente petrecute in Craiova, Oltenia, dar si la nivel national.
Exit mobile version