11.4 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalSecretomanie pe bani publici la Teatrul de Vară

Secretomanie pe bani publici la Teatrul de Vară

Reabilitarea Teatrului de Vară din Parcul „Nicolae Romanescu“, începută în luna februarie, este un proiect cu o valoare de aproximativ un milion de euro, dintre care 30.000 de euro reprezintă contribuția municipalității. Dorind să afle cum merg lucrările, așa cum face la fiecare proiect al orașului, GdS a mers în Parcul „Romanescu“ pentru a discuta cu un șef de șantier, cel care știe cel mai bine, de regulă, care este stadiul proiectului.
La fața locului ne-a în­tâm­pinat un domn care ne-a îndrumat către o femeie care tocmai plecase, Sanda Luminița Anton, oferindu-ne un număr de telefon fix (0251.549.990) pentru a lua legătura cu dumneaei. „A plecat la o ședință acum, au fost niște probleme cu proiectul…“, a spus bărbatul. Am sunat la numărul respectiv, însă acela era nealocat.

Cristea, SC ATLAS SA: „Vorbiți cu proiectantul!“

Ulterior, a fost contactat și patronul firmei SC Atlas SA, Stan Cristea. Acesta a avut o atitudine ofensivă la telefon, atunci când a auzit că vrem să scriem despre cum merg lucrările. „Vorbiți cu proiectantul!“, a spus Cristea. Apoi, i s-a spus că este vorba despre lucrările de pe teren și firma Domniei sale se ocupă de construcția propriu-zisă, așa că ar fi normal ca un inginer să vorbească despre asta. În acel moment, Stan Cristea a închis telefonul în nas reporterului GdS. Revenind a doua zi pe șantierul de la Teatrul de Vară, acesta avea porțile închise, iar cei câțiva muncitori care lucrau la clădire au spus că nu știau nimic.

„A trebuit să stabilim cu expertul modificarea soluției de consolidare“

De fapt, „problemele cu proiectul“ despre care vorbea bărbatul de pe șantier ar fi fost unele la consolidarea clădirii. Despre acest lucru a vorbit managerul general al firmei proiectante, SC Getrix SA, arh. Mariana Trif. Aceasta a spus că au existat anumite modificări la soluția de consolidare, însă acestea nu afectează mersul lucrărilor și sunt benefice proiectului, având în vedere că este nevoie de o rezistență a clădirii. „Nu sunt probleme cu proiectul. Noi nu numai că le-am predat proiectul integral, dar le-am făcut detaliile de execuție pe toată confecția metalică, piesă cu piesă, într-un program de proiectare 3D. Chiar ieri (marți – n.r.) am fost pe șantier într-o vizită. Mai au doar două sau trei gradene de turnat, au turnat zidurile de sprijin, cofrează și armează deja diafragmele care sunt în stânga și în dreapta scenei. În schimb, au fost lucrări care au apărut după ce s-a decopertat structura corpului-scenă. Acolo am indentificat zidărie mai proastă, armătură decopertată, probleme legate de stuctura de rezistență a corpului-scenă. Asta, într-adevăr, a mai temporizat un pic lucrările, pentru că a trebuit să stabilim cu expertul modificarea soluției de consolidare, dar în sensul benefic al investiției. Eu zic că acum lucrează bine și sunt pe făgașul cel bun“, a spus Mariana Trif.
Contactați de Gazeta de Sud, reprezentanții Primăriei Craiova nu au emis nici un punct de vedere până la închiderea ediției.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS