12 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDrobeta Turnu Severin sub apă

Drobeta Turnu Severin sub apă

\n

A fost nevoie de doar 15 minute pentru ca municipiul Drobeta Turnu Severin să se transforme într-un adevărat lac de acumulare. O ploaie rapidă a făcut ca străzile, parcările şi curţile locuinţelor să fie spălate de la un capăt la altul. Un cartier întreg a fost pur şi simplu paralizat de apa care depăşea 30 de centimetri. Maşinile angajaţilor unei fabrici din municipiu au fost cuprinse aproape în întregime de ape.
Circulaţia a fost aproape paralizată.
O staţie peco de la ieşirea din oraş a fost inundată, iar principala arteră de circulaţie, care face legătura cu DE 70 a fost în câteva minute plină cu apă. Canalizarea nu au mai făcut faţă, iar toată apa de la ploaie a ieşit pe străzi.
„Dăm la peşte în staţia peco, ce să facem, nu vedeţi cât e apa de mare?!”, a spus un şofer care practic nu a putut coborî din maşină pentru a alimenta.
Nimeni nu a ieşit în sprijinul celor care nu au mai putut să ajungă la maşini. Nici cei de la primărie şi nici Poliţia Locală nu a ieşit pe străzi. Oamenii au încercat să se ajute între ei.
„Nu a venit nimeni să ne ajute, nici de la primărie, nici de la poliţia locală, nimeni. Poliţiştii vin doar să ne amendeze că nu avem voie să parcăm. Mi-a intrat apa în maşină cam de o palmă”, a spus un severinean.
În parcarea unei fabrici din municipiu, dar şi într-un parc, apa a fost atât de mare încât copii au ieşit să înoate.
Abia după ce s-a oprit ploaia apa a început să se retragă. Câteva maşini au fost serios avariate.


Editor: Mariana Butnariu

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS