20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalNixon, fratele și fiii săi, condamnați definitiv

Nixon, fratele și fiii săi, condamnați definitiv

Curtea de Apel Craiova a condamnat definitiv patru inculpați, pe Ionel Călin, zis Nixon, dar și pe fratele și doi fii ai acestuia, acuzați că au bătut un craiovean și l-au băgat în portbagajul mașinii.

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj trimiteau în judecată, pe 16 iulie 2013, cinci persoane din două familii de romi care s-au încăierat pe strada General Dragalina din Craiova, în noaptea de 25 spre 26 mai 2013, după care au fugit de poliţişti. Este vorba de craiovenii Robert Ciucure, zis Amar, Vasile Călin, Ionel Călin, zis Nixon, de 41 de ani, dar și de doi fii ai acestuia din urmă – George și Sorin Constantin.
    Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj au precizat în rechizitoriul prin care au dispus trimiterea în judecată a inculpaţilor că cearta dintre familiile de romi Ciucure şi Călin a început din cauza relaţiei de concubinaj dintre fiica lui Ciucure şi fiul lui Vasile Călin. În noaptea de 25 spre 26 mai 2013, membrii celor două familii s-au încăierat după o urmărire în trafic. Cosmin Călinescu şi fratele său, Robert Ciucure, care circulau cu un Renault pe strada General Dragalina, au fost blocaţi în trafic de un Audi A6, în care se aflau Ionel Călin, zis Nixon, Vasile Călin şi cei doi fii ai lui Nixon. Cei şase au coborât din maşini, iar Ciucure l-a înjunghiat în abdomen cu o sabie pe Ionel Călin, după care a rupt-o la fugă împreună cu Călinescu. Ciucure a fost prins după aproximativ 50 de metri de Vasile Călin, George și Sorin Constantin, care l-au altoit cu câteva scânduri smulse dintr-un gard. După aceea, Ciucure a fost băgat în portbagajul autoturismului Audi, iar agresorii au plecat cu maşina. Au fost prinşi însă de poliţiştii care fuseseră sunaţi de mai multe persoane care locuiesc pe strada General Dragalina şi au văzut scandalul dintre romi.
Ulterior, atât Ciucure, care a fost găsit de poliţişti în portbagaj, cât şi Ionel Călin au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Craiova.
În aprilie, anul acesta, Ionel și Vasile Călin au fost condamnați de Tribunalul Dolj la câte doi ani de închisoare pentru infracțiunile comise, iar cei doi fii ai lui Nixon au primit câte doi ani de închisoare, însă cu suspendare. Instanța a mai dispus ca Ciucure să fie judecat într-un dosar separat pentru tentativă de omor.
Inculpații au formulat apel, iar, luni, Curtea de Apel Craiova a dat o hotărâre definitivă în acest dosar. Nixon a fost condamnat la doi ani și opt luni de închisoare, Vasile Călin la doi ani și zece luni de pușcărie, iar George și Sorin Constantin la câte trei ani şi o lună de închisoare.
Potrivit reprezentanților IPJ Dolj, în cursul zilei de luni, frații Constantin au fost prinși și duși în arest.
În prezent, Nixon și Ștefania Călin, concubina sa, sunt arestați preventiv într-un dosar penal privind șantajarea și amenințarea unui avocat. De asemenea, Vasile Călin a fost arestat preventiv în februarie, anul acesta, urmând ca din pedeapsa primită să fie scăzută perioada cât a stat în arest.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS