17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalIncendiu la un centru de colectare deşeuri feroase din Slatina

Incendiu la un centru de colectare deşeuri feroase din Slatina

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Matei Basarab“ al judeţului Olt a fost solicitat să intervină luni, 14 iulie, în jurul orei 17.00, în municipiul Slatina, strada Depozitelor, pentru stingerea unui incendiu izbucnit la un centru de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase.
La fața locului s-au deplasat, iniţial, trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă de la Detașamentul Slatina, în sprijin fiind solicitate încă trei autospeciale din dotarea ISU Olt, dar şi trei autospeciale de la Serviciile Private pentru Situaţii de Urgenţă Centrul Rivergate şi TMK Artrom. La locul intervenţiei s-a deplasat şi grupa operativă a unităţii.
Potrivit inspectorului şef al ISU Olt, colonel Marian Pică, care a coordonat activitatea, incendiul se manifesta violent, cu flacără şi degajări mari de fum, existând riscul propagării la proprietăţile învecinate. Intervenţia a fost îngreunată de fumul dens, suprafaţa mare pe care se manifesta incendiul (aproximativ 300 mp), lipsa surselor de apă şi accesul dificil către focarele incendiului. Pentru localizarea şi lichidarea focului s-a executat transport de apă de la aproximativ un kilometru de locul intervenţiei. Incendiul a fost lichidat în jurul orei 3.00. Au ars circa patru tone de deșeuri (cauciuc, mase plastice, componente auto) și șase caroserii de autoturisme provenite din dezmembrări. Cauza probabilă a izbucnirii incendiului este tăierea sau lipirea fără respectarea normelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS