6.4 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalGorjUn nou dosar penal pe numele lui Marin Condescu

Un nou dosar penal pe numele lui Marin Condescu

\n

Fostul preşedinte al Clubului de Fotbal Pandurii Lignitul Târgu Jiu, Marin Condescu, este cercetat într-un nou dosar penal. Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj a fost sesizat de actuala conducere a Clubului Pandurii, în frunte cu Mihai Prunariu, în legătură cu mai multe nereguli depistate de o firmă de audit. Prunariu a comandat unei firme de audit din Bucureşti realizarea unor verificări amănunţite la clubul pe care l-a preluat. Societatea de profil a finalizat recent raportul de audit, iar acesta a fost depus însă, alături de o sesizare la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj. Mihai Prunariu a precizat că nu a mai aşteptat să prezinte auditul în Consiliul de Administraţie şi în Adunarea Generală a Asociaţilor, întrucât documentul a scos în evidenţă posibile încălcări ale legii şi nu a dorit să aştepte întrunirea forurilor de decizie din cadrul Clubului Pandurii, decizând că se impune sesizarea organelor de anchetă. Din AGA fac parte următorii asociaţi: Complexul Energetic Oltenia (asigură 70% din buget), Consiliul Judeţean Gorj, Primăria Târgu Jiu şi SC Artego. USMO a fost exclusă recent din conducerea Clublului Pandurii.

Împrumuturi, achiziţii şi afaceri dubioase

Potrivit lui Mihai Prunariu, la Clubul de Fotbal pe care îl conduce este în derulare şi un control al Administraţiei Finanţelor Publice Gorj. Este vorba de controlul obligatoriu efectuat o dată la trei ani. Verificările vor stabili şi un eventual prejudiciu produs de foştii manageri ai Clubului.
„Deocamdată, nu pot să spun decât că sunt elemente de încălcare a legii, dar numai organele competente pot să stabilească acest lucru. Voi prezenta raportul de audit în Consiliul de Administraţie şi în AGA. Am depus raportul şi o sesizare la Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Gorj pentru că sunt elemente care conturează săvârşirea unor posibile infracţiuni – posibil fals intelectual, din partea fostei conduceri. Poliţia va stabili exact despre ce este vorba. Finanţele Publice vor fi cele care vor decide dacă este sau nu produs un prejudiciu. Nu puteam să preluăm Clubul fără să ştim ce s-a întâmplat. Auditul a vizat anii 2012-2013. A fos verificat modul de operare al documentelor contabile, împrumuturile contractate, dobânzi, documentele înregistrate sau neînregistrate, plăţi necuvenite, înregistări greşite de documente. Au fost cumpărate terenuri, maşini, clădiri şi nu ştim cui folosesc. Noi deţinem şi 23% din hotelul Mina din Rânca şi vrem să îl vindem CEO, pentru că nu e în obiectul Clubului de activitate administrarea de hoteluri. Mai deţinem 10% din părţile sociale la televiziunea locală Tele 3. Vrem să le vindem pentru că nu avem ce să facem cu ele şi nu ne-au chemat niciodată la vreo şedinţă. Mai este şi situaţia maşinilor clubului, care încă nu e reglementată“, a declarat Mihai Prunariu.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS