5.6 C
Craiova
marți, 19 martie, 2024
Știri de ultima orăLocalProgramul care te scoate din casă

Programul care te scoate din casă

http://www.youtube.com/watch?v=OhCoVFGFq9A

Spectacol de teatru pentru copii, concert de muzică clasică și filme în aer liber, acestea sunt coordonatele evenimentelor culturale care se vor desfășura în acest sfârșit de săptămână în Craiova.

Cei mici sunt invitați și în acest sfârșit de săptămână să pornească „Pe urmele lui Harap Alb“. Astăzi, dar și sâmbătă, 12 iulie, de la ora 19.00, personajele din cunoscuta poveste a lui Ion Creangă vor coborî din pagini de carte în Piața Ierusalim, pentru ca apoi să poposească în Parcul „Sfântul Dumitru“, în preajma Casei Bănei.
Spectacolul se înscrie în seria reprezentațiilor în spații neconvenționale pe care Teatrul „Colibri“ o propune publicului din 2013. Coordonatorul acestui proiect este Rodica Prisăcaru care, alături de Alis Ianoș, Oana Stancu, Iulia Cârstea, Emanuel Popescu, Mugur Prisăcaru, Ionica Dobrescu, dau viață celebrelor personaje ale poveștii lui Ion Creangă.
„Spectacolul îmbină noul cu vechiul. Am găsit un fel aparte de a spune o poveste foarte cunoscută «Harap -Alb», într-un gen de expoziție vivantă a păpușilor“, a precizat Adriana Teodorescu, managerul Teatrului „Colibri“.

(Re)descoperă orașul prin muzică

Filarmonica „Oltenia“ îi invită pe craioveni să „(RE)descopere orașul … în 33 de minute de muzică clasică“, în cadrul stagiunii estivale a instituției de cultură. Vineri, 11 iulie, de la ora 19.45, muzica clasică se va face auzită pe strada Unirii, în zona Minerva, grație artiştilor instrumentişti şi lirici, membri ai Orchestrei Simfonice şi ai Coralei Academice a Filarmonicii „Oltenia“.
Nu sunt uitați nici cinefilii, care au ocazia să vizioneze în aer liber, în Piața „Mihai Viteazul“, de la ora 21.30, pelicule premiate la nivel internațional. Astăzi, craiovenii vor pune piesă lângă piesă pentru a construi un „Puzzle chinezesc“, pentru ca sâmbătă, 12 iulie, să aibă ocazia să urmărească „Colivia aurită“, peliculă care a câștigat Premiul publicului la European Film Awards. „Așa tată, așa fiu“, film ce a primit Premiul Juriului la Cannes în 2013, va rula duminică, 13 iulie. Toate peliculele sunt aduse la Craiova de Caravana Metropolis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS