10.6 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalCraiova: 12 peroane arestate preventiv în urma percheziţiilor de miercuri

Craiova: 12 peroane arestate preventiv în urma percheziţiilor de miercuri

13 persoane din Craiova au fost reţinute în urma percheziţiilor desfăşurate miercuri în mai multe locaţii. 12 dintre ele au fost prezentate magistraţilor Tribunalului Dolj, care au emis, în această după-amiază, mandate de arestare preventivă pe 30 de zile, pentru comiterea infracţiunilor de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive şi trafic de droguri de risc. Oamenii legii au confiscat un BMW S7, mai multe telefoane mobile, diverse sume de bani (lei şi valută) şi sute de pliculeţe cu substanţe etnobotanice şi canabis.

În urma celor 21 de descinderi de miercuri dimineaţă, efectuate de ofiţerii antidrog din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO) Craiova, împreună cu procurorii DIICOT –  Serviciul Teritorial  Craiova, sprijiniţi de „mascaţi” de la IPJ Dolj, IJJ Dolj şi Gruparea de Jandarmi Mobilă Craiova, de la sediul DIICOT Craiova au fost duse 20 de persoane. La finalul audierilor, procurorii au emis ordonanţe de reţinere pentru 24 de ore pentru 12 persoane.

Este vorba despre Alexandru Niţă, Cristian Iasilcovschi, Marius Cătălin Nelepcu, Marin Ilie, Dorel Cătălin Dobre, Vipale Dumitru zis „Sevastică”, Gruia Dumitru zis „Marinică” (ambii ridicaţi de la locuinţa de pe strada „Câmpia Izlaz” nr. 11), Paul Daniel Ionete, Alexandru Daniel Nicolae, Daniel Floarea, Marius Daniel Ianev şi Coleta Văduva. Odată cu suspecţii, oamenii legii au găsit şi ridicat în urma descinderilor zeci de telefoane mobile, autoturismul BMW S7 al lui Vipale Dumitru, sute de pliculeţe de etnobotanice şi canabis, dar şi diverse sume de bani (lei şi valută).

Potrivit comunicatului DIICOT – Serviciul Teritorial Craiova, „începând cu anul 2014, suspecţii constituiţi într-un grup infracţional organizat în scopul comiterii unor infracţiuni de efectuare de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, au procurat atât de pe raza municipiului Slatina, cât şi din străinătate, diferite cantităţi de droguri de risc precum şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive pe care le-au comercializat pe raza municipiului Craiova. În cauză au fost identificate circa 150 de persoane care consumau astfel de substanţe”.


Editor: Anca Dumitraşcu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS