15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljAutorul unui dublu asasinat, prins după trei ani de cercetări

Autorul unui dublu asasinat, prins după trei ani de cercetări

Poliţiştii doljeni au reuşit după aproape trei ani să-l prindă pe autorul dublului asasinat petrecut în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2011, în comuna Cerăt. Ciprian Stan, de 22 de ani, din comuna Cerăt, judeţul Dolj, a fost introdus în arestul inspectoratului şi, pe lângă infracţiunea de omor calificat, trebuie să plătească și pentru tâlhăria comisă.
Oamenii legii au stabilit că Ciprian Stan a pătruns, în noaptea de 15 – 16 octombrie, în locuinţa lui Ştefan Ciucă, de 82 de ani, şi Ioanei Chichea, de 81 de ani, concubina sa, ambii din Cerăt, cu intenţia de a sustrage bunuri şi sume de bani, însă a fost surprins de victime, iar, pentru a-şi asigura scăparea, le-a aplicat mai multe lovituri cu un ciomag și ulterior cu un cuțit, astfel sustrăgându-le şi suma de 10.000 de lei.
O vecină a bătrânilor le-a găsit trupurile neînsufleţite în casă două zile mai târziu şi a anunţat poliţia. Oamenii legii au găsit-o pe Ioana Chichea într-o cameră, într-o baltă de sânge, cu gâtul tăiat şi cu capul zdrobit. Trupul bărbatului a fost găsit în pivniţa casei, unde fusese târât după ce fusese omorât. Lucrurile din casă erau răvăşite, iar din bani oamenii legii au mai găsit doar 2.000 de lei, fapt pentru care se crede că motivul dublei crime a fost jaful.

Ciprian Stan şi-a recunoscut faptele

Pe 14 mai, procurorul a propus instanţei de judecată mandat de arestare preventivă în lipsă pe numele lui Ciprian Stan, pentru săvârşirea infracţiunilor de omor calificat şi tâlhărie calificată.
Pe 22 mai a fost dat în urmărire la nivel naţional şi s-au făcut demersuri pentru solicitarea urmăririi internaţionale întrucât poliţiştii deţineau date şi informaţii că ar fi părăsit teritoriul României.
Suspectul a fost extrădat pe 2 iulie din Franţa şi preluat de poliţiştii doljeni, iar magistraţii Tribunalului Dolj au confirmat mandatul de arestare preventivă, fiind astfel încarcerat în arestul inspectoratului.
Luni, poliţiştii doljeni împreună cu procurorul şi suspectul s-au deplasat la locul faptei unde a fost făcută reconstituirea, cel în cauză recunoscându-şi fapta.
La acest dosar au lucrat poliţişti de investigaţii criminale şi specialişti criminalişti, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Dolj, lucrători din cadrul Postului de Poliţie Cerăt şi cu sprijinul Institutului Naţional de Criminalistică) şi Serviciului Român de Informaţii – Direcţia Judeţeană Dolj.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS